Αυτοί είναι οι πιο συχνοί μύθοι για τον πονοκέφαλο

  Δεν εμφανίζεται μόνο σε ενήλικες, δεν οφείλεται μόνο σε ψυχολογικούς λόγους και η διάσημη ημικρανία δεν είναι η πιο συχνή μορφή του.

  Φωτογράφιση: Viki Forshee
  <p><strong>Μύθος 3. Οι ημικρανίες είναι απλά ένας πιο έντονος πονοκέφαλος</strong><br /> Αυτό δεν είναι 100% αλήθεια. Οι ημικρανίες  είναι μια νευρολογική διαταραχή. Εάν υποφέρετε από ημικρανία π
  1 / 2

  Μας επισκέπτεται όταν δεν το περιμένουμε κάνοντας την παρουσία του τόσο ανυπόφορη ώστε κάποιες φορές ένας άνθρωπος είναι αδύνατο να δουλέψει και να είναι λειτουργικός. Ο Δρ. Μιχάλης Βικελής, νευρολόγος, MSc in Headache Medicine, PhD μας εξηγεί ποιους μύθους πρέπει να καταρρίψουμε για τον πονοκέφαλο και τι ισχύει πραγματικά.

  Μύθος 1. Οι ημικρανίες είναι η πιο συχνή μορφή πονοκέφαλου
  Λάθος. Οι κεφαλαλγίες τάσεως, δηλαδή ο καθημερινός απλός πονοκέφαλος, είναι ο πιο κοινός τύπος με 8 στους 10 ανθρώπους να τον έχουν βιώσει στη ζωή τους. Οι παράγοντες που συμβάλλουν στο να είναι η κεφαλαλγία τάσεως ο πλέον διαδεδομένος τύπος πονοκεφάλου είναι ο σύγχρονος τρόπος ζωής και το στρες.Το κύριο γνώρισμα αυτού του πονοκεφάλου είναι ο αμβλύς πόνος, συνήθως και στις δυο πλευρές του κεφαλιού.

  Μύθος 2. Εμφανίζεται στους ενήλικες
  Λάθος. Πονοκέφαλο, συμπεριλαμβανομένης της κεφαλαλγίας τάσεως, έχουν και τα παιδιά, με την μόνη διαφορά ότι εκείνα σπάνια μπορούν να μιλήσουν για αυτό.  

  facebook twitter Instagram