Λύσεις σε κάθε πονοκέφαλο

  Μάθετε τις ουσίες-κλειδιά που θεωρούνται καλύτερες, ανάλογα με το είδος της κεφαλαλγίας.

  Φωτογράφιση: Olivia Frelch
  <p><strong>Οι λύσεις ανάλογα με το είδος του πονοκεφάλου</strong><br /> Ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας Δρ. Μιχάλης Βικελής επισημαίνει: «Στην κεφαλαλγία τάσεως, τα αναλ
  1 / 2

  Οι γυναίκες είμαστε πιο επιρρεπείς στον πονοκέφαλο. Μάλιστα, το 50% από εμάς είναι πιθανότερο να υποφέρουμε από κεφαλαλγία και δυόμισι φορές πιο πιθανό να «χτυπηθούμε» από ημικρανία. Οι σημαντικές αλλαγές στη ζωή της γυναίκας, όπως η έναρξη της περιόδου, η εγκυμοσύνη, η κλιμακτήριος και η εμμηνόπαυση συχνά σχετίζονται με μεταβολές στη συχνότητα και την ένταση των πονοκεφάλων. Ο λόγος είναι οι ορμόνες.

  Στις γυναίκες τα επίπεδα των ορμονών στο αίμα, όπως τα οιστρογόνα, επηρεάζουν την έναρξη και τη σοβαρότητα των πονοκεφάλων. Το πρόβλημα συχνά εμφανίζεται στη ζωή ενός κοριτσιού όταν έχει την πρώτη του περίοδο και συνεχίζονται μαζί με την έμμηνο ρύση για όλα τα χρόνια της αναπαραγωγικής ζωής της γυναίκας. Επίσης οι πονοκέφαλοι μπορεί να δημιουργούνται και λόγω χρήσης αντισυλληπτικών χαπιών και άλλων ορμονικών θεραπειών.

  Τι κάνουμε;
  Καινούριες έρευνες αποδεικνύουν ότι για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση του πόνου, τα αναλγητικά πρέπει να λαμβάνονται με τα πρώτα συμπτώματα και στη χαμηλότερη αποτελεσματική δόση. Μάθετε ποια είναι αυτά.

  facebook twitter Instagram