Νικήστε τον HPV

  Εξατομικευμένη προσέγγιση, μια κρέμα με βάση τον κουρκουμά και λιγότερο τραυματικές επεμβάσεις μάς βοηθούν να καταπολεμήσουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια τον ιό και τις βλάβες του.

  Φωτογράφος: Eric Josjo
  <p><strong>Κουρκουμίνη η θεραπευτική</strong><br /> Το κενό αυτό της φαρμακευτικής υποστήριξης έρχεται σήμερα να καλύψει ο γνωστός σε όλους μας κουρκουμάς που διατίθεται και στην ελληνική αγορά με τη
  1 / 2

  Τα τελευταία χρόνια υπάρχει η τάση προς πιο συντηρητικές ιατρικές πράξεις, επειδή σήμερα γνωρίζουμε ότι η επεμβατική αντιμετώπιση πολλές φορές δεν χρειάζεται, ενώ μπορεί κάποιες άλλες να αποβεί επιζήμια. Στο πεδίο της παθολογίας τραχήλου είναι σήμερα παγκοσμίως αποδεκτό ότι οι επεμβάσεις στον τράχηλο της μήτρας, που γίνονται για τη θεραπεία των προκαρκινικών αλλοιώσεών του, σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο μαιευτικών επιπλοκών οι οποίες αφορούν κυρίως την προωρότητα σε μελλοντικές κυήσεις.

  Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας συνδέεται απόλυτα με επίμονη λοίμωξη από υψηλού κινδύνου υποτύπους του ιού των ανθρωπίνων κονδυλωμάτων (HPV, Human Papilloma Virus). Όμως, σε ποσοστό άνω του 95%, οι λοιμώξεις αυτές που ενδημούν στον γυναικείο πληθυσμό νεαρής ηλικίας αυτο-καθάρονται από το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Μάλιστα, ακόμη και αν οι αλλοιώσεις στον τράχηλο ανήκουν στην κατηγορία της ήπιας ή και μέτριας δυσπλασίας -CIN1-2- μπορεί να υποχωρήσουν μόνες τους σε ποσοστό άνω του 80% μέσα σε 2 χρόνια. Επομένως, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αλλοιώσεων δεν χρειάζεται χειρουργική αντιμετώπιση άμεσα αλλά προσεκτική, συντηρητική παρακολούθηση ανά 6 μήνες για 2 χρόνια με συνδυασμό Παπ Τεστ, κολποσκόπησης και HPV βιοδεικτών (HPV DNA και ΗΡV m-RNA). Έτσι εξασφαλίζουμε ότι μια αλλοίωση δεν επιδεινώνεται, αλλά είτε παραμένει στάσιμη είτε υποχωρεί, κάτι, που είναι και το πιθανότερο.
  Στη συντηρητική αυτή προσέγγιση δεν υπήρχε κάποια πρόσθετη βοήθεια πέρα από τη διακοπή του καπνίσματος που μπορεί να ενισχύσει μακροπρόθεσμα το ανοσοποιητικό σύστημα του τραχήλου. Τι όπλα διαθέτουμε σήμερα;

  facebook twitter Instagram