Όταν τρώμε με φίλους ζούμε καλά

  Γευματίζετε μόνοι ή με παρέα; Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει τι είναι πιο υγιεινό για τον οργανισμό μας.

  Φωτογράφιση: Jacopo Moschin
  Όταν τρώμε με φίλους ζούμε καλά

  Το να καθόμαστε γύρω από το τραπέζι και να τρώμε με φίλους ή με την οικογένειά μας αναδεικνύεται σε... «χάπι» που προλαμβάνει την εμφάνιση καρδιοπάθειας και διαβήτη.

  Ειδικότερα, μια καινούρια έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που τρώνε με παρέα αποφεύγουν αυτούς τους κινδύνους συγκριτικά με τους μοναχικούς που είναι αρκετά πιο εκτεθειμένοι.
  Σε ό,τι αφορά τους άντρες, φάνηκε ότι έχουν κατά 64% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν μεταβολικό σύνδρομο, μια πάθηση που συγκεντρώνει πολλούς παράγοντες κινδύνου (υψηλή χοληστερόλη, προδιαβήτη, παχυσαρκία, υπέρταση).

  Όπως ανέφεραν οι ερευνητές στην επιστημονική έκδοση Obesity Research & Clinical Practice, στις γυναίκες το πρόβλημα είναι λιγότερο σοβαρό, αφού οι μοναχικές κινδυνεύουν σχεδόν κατά 30% παραπάνω από εκείνες που γευματίζουν με παρέα.

  Μια αιτία που εξηγεί την συσχέτιση διαβήτη και μοναξιάς κατά την κατανάλωση φαγητού είναι ότι όταν είμαστε μόνοι είμαστε πιο ευάλωτοι στην κατάθλιψη, κατάσταση στην οποία συχνά οι άνθρωποι καταφεύγουν σε ανθυγιεινές διατροφικές επιλογές. Αποτέλεσμα; Παίρνουν περισσότερα κιλά και θέτουν τον οργανισμό τους σε κίνδυνο. 

  facebook twitter Instagram