Πώς θα φτάσουμε μέχρι τα 100 (διατηρώντας όσο μπορούμε τη νεότητα)

  Έξυπνες ασκήσεις για μυαλό και σώμα, τσεκάπ, χάπια, θεραπείες «βαμπίρ», αισιοδοξία και δυνατές φιλίες. Η πορεία στη μακροζωία είναι ένα μεγάλο ταξίδι όπου νικητές είναι οι δεκτικοί στη μάθηση, στο υγιεινό lifestyle και στη θετική σκέψη.

  Κείμενο: Χαρά Μπουργάνη, φωτογράφιση: Adrian Price, styling: Dannielle Cartisano
  <p><strong>Το στοίχημα της νεότητας</strong><br /> Την ίδια στιγμή που οι επιστήμονες συνεχίζουν την έρευνα για τις 3D εκτυπώσεις (με την ελπίδα ότι στο μέλλον θα μπορούμε να εκτυπώνουμε και όργανα έτ
  1 / 5

  Η μάχη μας με τον χρόνο μοιάζει λίγο με την ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον, ήρωα της ταινίας του David Fincher, που με την πάροδο των ετών γίνεται νεότερος και υγιέστερος. Αυτό υπόσχονται να κάνουν οι νέες τεχνικές και θεραπείες που προτείνουν οι επιστήμονες, ώστε από τα 84 που είναι το προσδόκιμο ζωής να καταφέρουμε να φτάσουμε τα 100 παραμένοντας λειτουργικοί. Ωστόσο, όσο περισσότερο ζούμε τόσο θα παλεύουμε να προλάβουμε τα σημάδια του χρόνου: την οστεοπόρωση και τα καρδιαγγειακά που μας χτυπούν μετά την εμμηνόπαυση. Την παχυσαρκία και τον διαβήτη τύπου 2 που θεωρούνται οι επιδημίες του αιώνα. Την κατάθλιψη, γιατί ποτέ άλλοτε δεn νιώθαμε τόσο μόνοι μέσα σε ένα πλήθος ανθρώπων.

  Τα καινούρια δεδομένα είναι ευχάριστα: Οι νέες δίαιτες και τα φάρμακα καταπολεμούν τον διαβήτη τύπου 2. Ο υγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να προλάβει το 40% των μορφών κακοήθειας. Ο προληπτικός έλεγχος μπορεί να προσφέρει ακόμα και θεραπεία. Και τα καινούρια χάπια της νεότητας κυκλοφορούν με την υπόσχεση της καλύτερης υγείας. Οι ειδικοί μάς μεταφέρουν τη νέα γνώση που θα μας βοηθήσει να κερδίσουμε το στοίχημα, χωρίς σοβαρά προβλήματα υγείας.

  facebook twitter Instagram