Πώς θα φτάσουμε μέχρι τα 100 (διατηρώντας όσο μπορούμε τη νεότητα)

  Έξυπνες ασκήσεις για μυαλό και σώμα, τσεκάπ, χάπια, θεραπείες «βαμπίρ», αισιοδοξία και δυνατές φιλίες. Η πορεία στη μακροζωία είναι ένα μεγάλο ταξίδι όπου νικητές είναι οι δεκτικοί στη μάθηση, στο υγιεινό lifestyle και στη θετική σκέψη.

  Κείμενο: Χαρά Μπουργάνη, φωτογράφιση: Adrian Price, styling: Dannielle Cartisano
  <p><strong>Ξεκινήστε σήμερα</strong><br /> Η πρόληψη είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της αντιγήρανσης και οι ευκαιρίες που μας δίνονται για να αποφύγουμε ή να επιβραδύνουμε την εμφάνιση ορισμένων παθήσ
  5 / 5

  Νεανικό δέρμα
  Το δικό μας λίπος θεωρείται χρυσωρυχείο βλαστοκυττάρων που βελτιώνουν την ποιότητα του δέρματος. Όπως εξηγεί η πλαστικός χειρουργός Μαρία Κοτρώτσιου, «με τη σύγχρονη τεχνική nanografting, ο γιατρός λαμβάνει με μια πολύ λεπτή κάνουλα λίπος από μια περιοχή όπου αυτό υπάρχει σε περίσσεια και, αφού το επεξεργαστεί χειροκίνητα, το ξεπλένει, το συνθλίβει ώστε στη σύριγγα να βρίσκεται ημίρρευστο (σαν κρέμα γάλακτος). Η διαδικασία αυτή γίνεται σε κλινική ή νοσοκομείο και θεωρείται ιδανική για δέρμα με αφυδάτωση και σημάδια γήρανσης. Χαρίζει βιοαναζωογόνηση σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ και χέρια». Το οίδημα υποχωρεί μετά από 4 μέρες. Κόστος από € 350.

  Δυνατό σώμα
  Τι είδος γυμναστικής προσφέρει τα μεγαλύτερα οφέλη; Η Δρ Θεοδώρα Καλογεράκου, επιστήμονας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με ειδίκευση στην ανθρώπινη απόδοση και υγεία, εξηγεί: «Το είδος άσκησης που φάνηκε πιο αντιγηραντική σε μελέτη της Mayo Clinic στις ΗΠΑ και διατήρησε τα κύτταρα νέα ήταν η υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση (ΗΙΙΤ). Επιπλέον βελτίωσε τους δείκτες αναπνευστικής και καρδιαγγειακής υγείας, ενώ αύξησε και τη μυϊκή μάζα σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι η άσκηση με βάρη. Η ΗΙΙΤ περιλαμβάνει σύντομα, αλλά έντονα ξεσπάσματα σωματικής άσκησης, με διαλείμματα χαμηλής έντασης. Η προπόνηση αυτή ενίσχυσε την ικανότητα των μιτοχονδρίων να παράγουν ενέργεια (η δραστηριότητά τους φθίνει με την ηλικία και οδηγεί σε αύξηση της κόπωσης, συρρίκνωση της μυϊκής μάζας κ.ά.)».

  facebook twitter Instagram