Πώς θα προλάβουμε τις αλλεργίες το καλοκαίρι

  Μάθετε τις κινήσεις ματ που θα σας προφυλάξουν από τα χειρότερα ενώ κάνετε διακοπές.

   

  Φωτογράφιση: Νίκος Κουστένης
  <p>Οι αλλεργίες «κρύβονται» παντού, από το σπίτι που μένουμε και τον αέρα που αναπνέουμε μέχρι το φαγητό που τρώμε. Αποτελούν την πιο κοινή χρόνια ασθένεια στην Ευρώπη, ενώ το 20% των ασθε
  2 / 2

  Σύμφωνα με την ειδικό, η θεραπεία όλων αυτών των νοσημάτων μπορεί να είναι συντηρητική αρχικά και περιλαμβάνει τη χορήγηση κατάλληλης αγωγής σε συνδυασμό με πλύσεις και ρινικά σπρέι (όπου αξίζει να σημειώσουμε ότι η υπερβολική τους χρήση μπορεί να προκαλέσει ρινίτιδα), αλλά μπορεί να χρειαστεί και χειρουργική επέμβαση. «Με την εξέλιξη της τεχνολογίας η χειρουργική επέμβαση της ιγμορίτιδας και των πολυπόδων σήμερα γίνεται χωρίς τομές, ενδοσκοπικά, με την χρήση κάμερας, με μεγάλη ακρίβεια στους χειρισμούς, χάρη στην μεγέθυνση, τον φωτισμό και την χρήση νευροπλοήγησης. Ένα, ακόμη, πλεονέκτημα της ενδοσκοπικής χειρουργικής είναι ότι, στην ίδια επέμβαση, μπορούν να διορθωθούν συγχρόνως το στραβό διάφραγμα, οι κόγχες και οι πολύποδες ανώδυνα, χωρίς πρήξιμο και μελάνιασμα, εξασφαλίζοντας για τον ασθενή άμεση επαναφορά στις δραστηριότητές του» καταλήγει η ωτορινολαρυγγολόγος κεφαλής και τραχήλου.

  Χρήσιμες συμβουλές για όσους παρουσιάζουν αλλεργία
  -Αποφεύγετε τις βόλτες στην εξοχή και στο βουνό όταν φυσάει ή έχει πολύ μεγάλη ηλιοφάνεια.
  -Καθαρίζετε καλά το σπίτι, ώστε να αποφεύγετε τη σκόνη και τα ακάρεα.
  -Φοράτε γυαλιά ηλίου όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού, ώστε να προστατεύετε τα μάτια σας και κράνος, όταν είστε σε μηχανή, ώστε να μένει κλειστή η δίοδος για τα αλλεργιογόνα από τη μύτη και από το στόμα.
  -Περιορίστε τα φυτά εσωτερικού χώρου.
  -Χρησιμοποιήστε παγίδες υγρασίας και αφυγραντήρες.
  -Υιοθετήστε ένα υγιεινό μοντέλο διατροφής πλούσιο σε φυτικές ίνες και περιορίστε το πρόχειρο και έτοιμο φαγητό και τα ανθυγιεινά σνακ.
  -Μην κάνετε αυτοδιάγνωση, η εξέταση στον ωτορινολαρυγγολόγο και το ιστορικό θα δείξουν με ακρίβεια το πρόβλημα και θα οδηγήσουν σε ενδεδειγμένη θεραπεία.

  facebook twitter Instagram