Τι συμβαίνει στο δέρμα όταν πίνουμε;

  Τα συμπτώματα του hangover επιδρούν και στην επιδερμίδα που παρουσιάζει τα δικά της. Πώς θα προλάβουμε την εμφάνισή τους;

  Τι συμβαίνει στο δέρμα όταν πίνουμε;

  Ωραία τα πάρτι και οι βραδιές με φίλους που πληθαίνουν όσο πλησιάζουν οι γιορτές, όμως οι δερματολόγοι εφιστούν την προσοχή μας: Να μην το παρακάνουμε με το αλκοόλ γιατί το δέρμα παθαίνει και αυτό το δικό του είδος hangover που εκδηλώνεται με αφυδάτωση, σπασμένα αγγεία στα μάγουλα και τη μύτη και λεπτές ρυτίδες.

  Επιστήμονες από την εταιρεία CACI International που εξειδικεύεται στις μη επεμβατικές θεραπείες προσώπου (CACI Ultra) μελέτησαν τον τρόπο που το αλκοόλ επιδρά στην επιδερμίδα και μέτρησαν τη διάρκεια της τοξικότητας στον οργανισμό.

  Βρήκαν λοιπόν ότι σε γυναίκες άνω των 40 ετών, η αρνητική επίδραση του αλκοόλ η στο δέρμα μπορεί να φτάσει τον 1 μήνα, ενώ σε εκείνες γύρω στα 20 οι παρενέργειες υποχωρούν πιο γρήγορα. Όσο για τους άντρες; Το δέρμα τους αποκαθίσταται μέσα σε 1 εβδομάδα επειδή ο οργανισμός τους επεξεργάζεται καλύτερα το αλκοόλ.

  Τι πρέπει να κάνουμε: Να μην το παρακάνουμε με την υπερκατανάλωση αλκοόλ, που σημαίνει να μην υπερβαίνουμε τα 1-2 ποτήρια σε 1 βράδυ. Η ζάχαρη και το αλκοόλ μένουν ώρες στον οργανισμό. Είναι γνωστό ότι η υπερκατανάλωση ζάχαρης προκαλεί και το φαινόμενο γνωστό ως γλυκοζυλίωση, δηλαδή τον κατακερματισμό του κολλαγόνου του δέρματος.
  Για να τα καταφέρουμε μπορούμε να καταναλώνουμε 1 ποτήρι νερό πριν και 1 μετά το αγαπημένο μας ποτό. Επίσης καλό είναι να μην αμελούμε και την ενυδάτωση του προσώπου, ειδικά γύρω από την περιοχή των ματιών. Τέλος, να έχουμε υπόψη μας ότι το κάπνισμα επιδεινώνει την κατάσταση.

  facebook twitter Instagram