Το κλειδί για να αποκτήσουμε καλές συνήθειες

  Μάθετε ποιο είναι το απλό μυστικό για να κάνετε πιο εύκολα κάτι που βελτιώνει την υγεία σας.

  Φωτογράφιση: Stephanie Stan Smith
  Το κλειδί για να αποκτήσουμε καλές συνήθειες

  Θέλετε να ξεκινήσετε τζόγκινγκ αλλά είστε κουρασμένοι μετά τη δουλειά; Ή έχετε υποσχεθεί στον εαυτό σας ότι θα τρώτε μόνο μαγειρευτό φαγητό αλλά τελευταία το ρίξατε πάλι στο takeaway που είναι η εύκολη λύση; Σύμφωνα με μια νέα μελέτη η λύση είναι απλή και αυτή δεν είναι άλλη από το να κάνετε αυτό που θέλετε νωρίς, με το που ξυπνάτε!

  Πιο συγκεκριμένα, οι άνθρωποι που ξεκίνησαν στρέτσινγκ κάθε πρωί, κατάφεραν να κολλήσουν στη νέα συνήθεια πιο εύκολα και γρήγορα από τους άλλους που έκαναν διατάσεις το βράδυ. Μία υπόθεση που εξηγεί για ποιο λόγο γίνεται αυτό είναι ότι το πρωί τα επίπεδα της κορτιζόλης είναι πιο ανεβασμένα. Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν μπορούμε να ελέγξουμε την κορτιζόλη μαθαίνουμε πιο γρήγορα.

  Όμως το τρικ αυτό ίσως δεν πιάσει με όλους. Όπως δήλωσε η επικεφαλής της μελέτης Marion Fournier, λέκτορας στο πανεπιστήμιο Nice Sophia Antipolis στη Γαλλία άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο είναι το περιβάλλον, και την ικανότητα του κάθε ανθρώπου να χειρίζεται το στρες. Τα παραπανίσια κιλά, το κάπνισμα και η ορμονική υποκατάσταση αλλά και η λήψη αντισυλληπτικών μπορούν να επηρεάσουν τα επίπεδα της κορτιζόλης.

  facebook twitter Instagram