Ένα σπίτι με συντροφιά μόνο το απέραντο γαλάζιο

  Μια εξοχική κατοικία στην Αντίπαρο, υπακούει στους κανόνες του σύγχρονου design και καθηλώνει με την πρώτη ματιά, χωρίς όμως να επισκιάζει την ομορφιά του τοπίου.

  Κείμενο: Γιώτα Μαστρογιαννοπούλου/ Φωτογραφίες: Mads Mogensen
  <p>Το εσωτερικό αποτελεί μια συνέχεια του εσωτερικού, άλλωστε το ελληνικό καλοκαίρι δεν γνωρίζει από όρια. Ο αρχιτέκτονας σχεδίασε το σπίτι ώστε τα δωμάτια να ακολουθούν μια λειτουργική ροή: το καθιστ
  1 / 6

  Αρμονία, λιτές γραμμές, χαλαρή διάθεση, όλα βρίσκουν την απόλυτη ισορροπία  σε μια μοντέρνα κατοικία στην Αντίπαρο που ατενίζει το απέραντο γαλάζιο και γεύεται όλη τη μαγεία του Αιγαίου. Σε αυτό τον απομονωμένο επίγειο παράδεισο δραπετεύει τα καλοκαίρια μια οικογένεια από το Λονδίνο, χαίρεται τον ήλιο, τη θάλασσα, την κουζίνα, όλες αυτές τις λεπτομέρειες που καθιστούν το ελληνικό καλοκαίρι απλά μοναδικό. Το Ktima, αποτελεί μέρος του Antiparos Design Properties και ακολουθεί έναν βασικό κανόνα αρχιτεκτονικής: ογκώδη παραλληλόγραμμα κομμάτια με διαστάσεις 5 Χ 10 μέτρα, μπλέκονται μεταξύ τους, δημιουργώντας στην ουσία ένα συγκρότημα.

  facebook twitter Instagram