5 μυστικά που πρέπει να ξέρεις πριν ξεκινήσεις την προετοιμασία σου για έναν αγώνα δρόμου #ELLERUN

Χρυσές συμβουλές για να μπεις με ασφάλεια σε πρόγραμμα για έναν αγώνα τρεξίματος.

Elle 07 Ιουλ. 22
5 μυστικά που πρέπει να ξέρεις πριν ξεκινήσεις την προετοιμασία σου για έναν αγώνα δρόμου #ELLERUN

Η προετοιμασία για τους αγώνες τρεξίματος έχει ξεκινήσει για αρκετούς, ενώ πολλοί θα το κάνουν το επόμενο διάστημα. Αν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία δες τα 5 μυστικά πριν ξεκινήσεις την προετοιμασία σου που θα σε βοηθήσουν να το κάνεις επιτυχημένα.

Κόντρα στα ποσοστά

Υπολογίζεται πως το 90% των δρομέων που προετοιμάζονται για Μαραθώνιο θα εμφανίσει κάποιον τραυματισμό, ενώ τα ποσοστά παραμένουν υψηλά και για τους αγώνες μικρότερης απόστασης. Είναι, δυστυχώς, γεγονός πως ένας αριθμός αθλητών δεν θα καταφέρει να φτάσει καν στη γραμμή εκκίνησης. Πώς, λοιπόν, μπορούμε να μειώσουμε τις πιθανότητες εμφάνισης κάποιου τραυματισμού και να ξεκινήσουμε την προετοιμασία με όσο μεγαλύτερη ασφάλεια γίνεται;

Ακολουθούν 5 μυστικά πριν ξεκινήσεις την προετοιμασία σου που θα σε στείλουν με ασφάλεια στη γραμμή της εκκίνησης και θα εγγυηθούν για την ομαλή πορεία σου κατά τη διάρκεια των προπονήσεών σου.

#1 Ιατρικό check up

Kαμία προετοιμασία για αγώνα δεν μπορεί να ξεκινήσει εάν δεν έχουμε πάρει το ΟΚ από τον γιατρό μας. Η προετοιμασία για έναν Μαραθώνιο ή για αγώνες μικρότερων αποστάσεων μπορεί να γίνει μια πολύ απαιτητική διαδικασία και να διαρκέσει μέχρι και 16 εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια αυτών των εβδομάδων κάθε δρομέας πιθανόν να φτάσει στα όριά του και εκεί είναι που συμβαίνουν τα «ατυχήματα». Είναι, συνεπώς, απαραίτητο να επισκεφτούμε έναν γιατρό, ιδανικά καρδιολόγο, ο οποίος θα πάρει το ιστορικό μας, θα κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις και θα μας πει εάν μπορούμε να ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας με ασφάλεια. Το ιατρικό check up είναι ένα βήμα που δυστυχώς παραβλέπει ένας εντυπωσιακά μεγάλος αριθμός ερασιτεχνών δρομέων. Προσέχουμε για να έχουμε, λοιπόν!

#2 Βάλε στόχο

Η προσέγγιση μιας προετοιμασίας θα πρέπει να ξεκινάει πάντα με μια ερώτηση προς τον εαυτό μας – «Τι θέλω να πετύχω σε αυτόν τον αγώνα; Ποιος είναι ο στόχος μου;» Είναι απλά να τερματίσεις; Θέλεις να κάνεις μια καλή εμφάνιση; Θέλεις να κάνει προσωπικό ρεκόρ; Πριν ξεκινήσεις τον οποιοδήποτε σχεδιασμό θα πρέπει να βάλεις τον τελικό στόχο στο μυαλό σου. Ο στόχος σου θα επηρεάσει κάθε πλευρά της προπόνησής σου και ιδιαίτερα το πρόγραμμά σου…

Διάβασε τα υπόλοιπα μυστικά στο runnermagazine.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: