2 πεντανόστιμες συνταγές για να συμπαθήσεις τον αρακά

Μπορεί ακόμη και στο άκουσμα ο αρακάς, να μη σε ενθουσιάζει, όμως υπάρχει τρόπος να τον μαγειρέψεις διαφορετικά και να τον χρησιμοποιήσεις ώστε η γεύση του να είναι μακράν καλύτερη.

Elle 09 Απρ. 21
2 πεντανόστιμες συνταγές για να συμπαθήσεις τον αρακά

Ο αρακάς είναι μια από τις φυτικές πηγές πρωτεΐνης, που δεν πρέπει να αμελούμε, ειδικά αν ακολουθούμε μια vegan διατροφή. Πάμε να δούμε δύο διαφορετικές συνταγές για να μαγειρέψεις και να συμπαθήσεις λίγο περισσότερο αυτό το παρεξηγημένο όσπριο.

Νιόκι από αρακά

αρακά

Υλικά 

2 μεγάλες πατάτες russet
120 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) μπιζέλια αρακά
1 κρόκος αυγού, θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
53 γραμμάρια (1/3 φλιτζάνι)  αλεύρι (μπορεί να χρειαστείτε λίγο περισσότερο, πιθανώς 1/2 φλιτζάνι)
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο, λιωμένο
Νιφάδες απο χοντροκομμένο θαλασσινό αλάτι
Φρέσκο ​​αλεσμένο πιπέρι
παρμεζάνα

Εκτέλεση

Ψήνουμε τις πατάτες στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν.Έπειτα πιέζουμε (χρησιμοποιώντας μια πετσέτα καθώς η πατάτα θα είναι ζεστή) για να βγει η σάρκα και να αφήσει τον ατμό να διαφύγει. Απενεργοποιήστε το φούρνο και με την πόρτα ανοιχτή, τοποθετήστε ξανά τις πατάτες μέσα. Αυτό θα βοηθήσει να εξατμιστεί περισσότερο νερό.

Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ βύθισης ή μίνι επεξεργαστή τροφίμων, κάντε πουρέ τα μπιζέλια με τον κρόκο του αυγού και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώστε και αφήστε στην άκρη.

Βγάλτε τη σάρκα της πατάτας, ώστε να έχετε περίπου 335 γραμμάρια και περάστε την πατάτα μέσα από ένα δίχτυ σε ένα μεγάλο ξύλο κοπής ή σε ένα μεγάλο ρηχό μπολ. Γεμίστε με περίπου 1/2 του πουρέ με μπιζέλια αρακά. Χρησιμοποιώντας ένα κόσκινο, κοσκινίστε το αλεύρι πάνω από το μείγμα.

Θέλετε να χρησιμοποιήσετε όσο το δυνατόν λιγότερο αλεύρι για να επιτύχετε ελαφρύ και αφράτο νιόκι, αλλά χρειάζεστε ακόμα αρκετό για να δημιουργήσετε μια ζύμη που μπορείτε να διαμορφώσετε και να χειριστείτε. Εάν χρησιμοποιείτε ένα ξύλο κοπής, κόψτε το μείγμα μαζί χρησιμοποιώντας μια ξύστρα πάγκου.

αρακάς

Εάν χρησιμοποιείτε ένα μπολ, χρησιμοποιήστε έναν κόπτη ζαχαροπλαστικής. Θέλετε να συνδυάσετε πλήρως τα συστατικά χωρίς να τα συμπιέσετε ή να τα αναμίξετε. Γυρίστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε απαλά μέχρι να μαζευτεί η ζύμη. Σχηματίστε τρείς ομοιόμορφους κορμούς με το μείγμα.

Κόψτε σε κομμάτια ίσου μεγέθους και πιέστε σε μια σανίδα gnocchi ή χρησιμοποιήστε τα δόντια ενός πιρουνιού για να δημιουργήσετε γραμμές σε κάθε κομμάτι. Απλώστε το νιόκι σε ένα ταψί που έχει πασπαλιστεί με σιμιγδάλι (ή αλεύρι) για να αποφευχθεί το να κολλήσει.

Βράστε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μπόλικο νερό και αλάτι. Χαμηλώστε τη θερμότητα και σύρετε απαλά το νιόκι στο δοχείο, αφήστε τα να σιγοβράσουν έως ότου επιπλέουν, περίπου 2-3 ​​λεπτά. Αφαιρέστε με μια διάτρητη κουτάλα και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο πιάτο. Μην πετάξετε το νερό μαγειρέματος!

Προσθέστε 2 κουταλιές νερό μαγειρέματος και ελαιόλαδο στο υπόλοιπο μείγμα αρακά και πουρέ για να επιτύχετε την επιθυμητή συνοχή. Τοποθετούμε σε βαθύ πιάτο και περιχύνουμε με λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού, φρέσκο ​​αλεσμένο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα. Καλή απόλαυση!

Διάβασε περισσότερες συνταγές στο feedtheswimmers.com

Σαλάτα με αρακά και bacon

αρακά

Υλικά 

2 κιλά μπιζέλια αρακά
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 1/2 φλιτζάνι τυρί τσένταρ σε κύβους
8 φέτες μπέικον μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο
3 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι sour cream
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας ξύδι μηλίτη
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε τα μπιζέλια, το κόκκινο κρεμμύδι, το τυρί τσένταρ, το μπέικον και το μαϊντανό. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε μαζί sour cream, μαγιονέζα, ξύδι μηλίτη και ζάχαρη. Ρίχνουμε το κρεμώδες μείγμα στο μεγάλο μπολ πάνω από τα μπιζέλια. Ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν πλήρως τα μπιζέλια. Βάλτε το στο ψυγείιο για 30 λεπτά πριν το σερβίρετε και απολαύστε!

Διάβασε περισσότερες συνταγές στο therecipiecritic.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT