4 SOS συμβουλές που θα σώσουν την επιδερμίδα σου το καλοκαίρι

Όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει, η φροντίδα του εαυτού μας και του σώματός μας γίνεται κάτι περισσότερο από απαραίτητο.

Νίνα Μουσούρη 17 Ιουν. 23
4 SOS συμβουλές που θα σώσουν την επιδερμίδα σου το καλοκαίρι

Εκτός από το ότι αντανακλά το τρόπο ζωής μας και τις συνήθειες μας, το δέρμα μας αποτελεί και το πρώτο προστατευτικό φράγμα. Μάλιστα, ειδικά για το καλοκαίρι, έχει να αντιμετωπίσει πολλά εμπόδια: μεγαλύτερη ρύπανση, βλαβερές ακτίνες του ήλιου, αφόρητα κύματα καύσωνα και συχνές εναλλαγές της θερμοκρασίας με το κλιματισμό. Όπως καταλαβαίνεις, λοιπόν, πρέπει να το αγαπάμε ιδιαίτερα για να το διατηρούμε όσο το δυνατόν πιο λαμπερό και αψεγάδιαστο γίνεται. Πως θα το κάνουμε αυτό. Μια αποτελεσματική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, προσαρμοσμένη στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, είναι απαραίτητη.

Η skincare expert, Teresa Tarmey, που εμπιστεύονται πολλά celebrity girls όπως η Sienna Miller και η Julianne Moore, αποκάλυψε σε γνωστό γυναικείο περιοδικό όλα της τα μυστικά για τη φροντίδα της επιδερμίδας της στο κύμα καύσωνα.

Οι 4 SOS συμβουλές της Teresa Tarmey

Διπλός καθαρισμός

Είναι προφανές, αλλά είναι πάντα καλό να μην το ξεχνάμε αν θέλουμε να διατηρήσουμε το δέρμα μας όμορφο δέρμα. Φυσικά αναφερόμαστε στο καθαρισμό. Η ειδικός εξηγεί ότι είναι απαραίτητο για τις πολύ καυτές ημέρες του καλοκαιριού να αποφεύγουμε τη συμφόρηση της επιδερμίδας μας με βαριά έλαια ή βάλσαμα καθαρισμού γιατί οτιδήποτε είναι πολύ λιπαρό στην επιδερμίδα και κολλάει στο δέρμα προάγει τα εξανθήματα. Αντιθέτως χρησιμοποιούμε ένα ειδικό και απαλό καθαριστικό προσώπου. Επιπλέον, ο διπλός καθαρισμός, το βράδυ, είναι επίσης πολύ σημαντικός. Γιατί; Ο πρώτος απλώς αφαιρεί από το πρόσωπο τους ρύπους, τον ιδρώτα, το SPF, το μακιγιάζ από και το πρώτο στρώμα βρωμιάς. Ενώ δεύτερος καθαρισμός στοχεύει σε ένα πιο βαθύ αποτέλεσμα.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MATILDA DJERF (@matildadjerf)

Ενσωματώνουμε το γαλακτικό οξύ στη ρουτίνα σας

Η Teresa Tarmey εξηγεί ότι η ρετινόλη πρέπει να αποκλείεται από τις ρουτίνες ομορφιάς μας το καλοκαίρι, καθώς, όταν υπάρχει έκθεση στον ήλιο, το δέρμα μας γίνεται ακόμα πιο ευαίσθητο. Κάπως έτσι αυτό το στοιχείο, μπορεί να αντικατασταθεί με γαλακτικό οξύ, «ένα απαλό απολεπιστικό που δεν καταστρέφει τον φραγμό του δέρματος».

Επιλέγουμε προϊόντα με SPF

Δεν θα βαρεθούμε ποτέ να το λέμε. Η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη και δεν πρέπει να τα φοράμε μόνο στη παραλία. Πράγματι, τα προϊόντα με SPF δεν είναι μόνο για τις διακοπές, οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου υπάρχουν πάντα από πάνω μας. Ως εκ τούτου είναι απαραίτητο να προστατεύουμε πάντα το δέρμα μας με την εφαρμογή του αντηλιακού.

Ελαφριά προϊόντα

Κατά τη διάρκεια του καυτού καλοκαιριού, τα βαριά προϊόντα δεν πρέπει να βρίσκονται πρώτα στις προτιμήσεις μας. Μάλιστα, καλό είναι να αποφύγουμε και την εφαρμογή πολλών προϊόντων το ένα πάνω στο άλλο. Η Teresa Tarmey,συμβουλεύει αντ ‘αυτού να επιλέγουμε all-in-one προϊόντα. Μάλιστα, συνιστά να χρησιμοποιήσουμε απλά «έναν ενυδατικό ορό που περιέχει υαλουρονικό οξύ και στη συνέχεια να εφαρμόσουμε απλά το αντηλιακό μας. Τίποτα παραπάνω!

Cover photo:iStock

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: