Adwoa Aboah: Ένα μοντέλο που μας εμπνέει για πολλούς λόγους

Δεν σαρώνει μόνο στα catwalks χάρη στο ιδιαίτερο λουκ της, αλλά είναι και μια δυναμική ακτιβίστρια που αξίζει να γνωρίσουμε.

Elle 26 Ιουν. 19
Adwoa Aboah: Ένα μοντέλο που μας εμπνέει για πολλούς λόγους

Είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα των τελευταίων ετών. Το ιδιαίτερο λουκ είναι το σήμα κατατεθέν της. Τα τατουάζ, το ξυρισμένο κεφάλι και οι φακίδες της έχουν ενθουσιάσει τον κόσμο της μόδας και της ομορφιάς τόσο, που πρόσφατα κυκλοφόρησε και κούκλα Barbie εμπνευσμένη από την ίδια. Οι εμφανίσεις στα περιοδικά, οι διαφημιστικές καμπάνιες και τα λαμπερά ντεφιλέ είναι μόνο ένα κομμάτι της καθημερινότητάς της. Ένα άλλο το αφιερώνει στις γυναίκες μέσα από την πλατφόρμα Gurls Talk που έχει ιδρύσει η ίδια.

Ποιος είναι για εσάς ο ορισμός της “ενδυνάμωσης των γυναικών”;
Για να ενδυναμωθεί μια γυναίκα χρειάζεται δικαιώματα και την ελευθερία να κάνει τις δικές της επιλογές.

Πότε και τι σας αφύπνισε;
Με μεγάλωσε μια πολύ δυνατή μητέρα που με έμαθε ότι το φύλο δεν πρέπει ποτέ να είναι τροχοπέδη στις επιλογές μου, παρά τις προκαταλήψεις που υπάρχουν. Με ενέπνευσε από μικρή και συνεχίζει να το κάνει και σήμερα.

Πώς ασχοληθήκατε με το Gurls Talk;
Ίδρυσα αυτή την οργάνωση με αφορμή τις δικές μου εμπειρίες και τα προβλήματα που αντιμετώπισα ως κορίτσι και αργότερα ως γυναίκα. Μου έλειπε η αυτοπεποίθηση για να εκφράζω τις απόψεις μου και να μοιράζομαι προσωπικά βιώματα που με επηρέαζαν. Έτσι, θέλησα να δημιουργήσω μια κοινότητα στην οποία θα μπορούσαν να συζητηθούν ανοιχτά όσα θέματα η κοινωνία θεωρεί ταμπού, όπως η σεξουαλικότητα, η ψυχική και η σωματική υγεία των γυναικών. Το Gurls Talk έχει δημιουργήσει μια κοινότητα με δύναμη που μπορεί να επιφέρει αλλαγές. Και αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε.

Ποιος είναι ο στόχος και η αποστολή της;
Με απλά λόγια το Gurls Talk θέλει να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κοριτσιών και των γυναικών ανά τον κόσμο.

Ως γυναίκα ποιο είναι το πιο σοκαριστικό πράγμα που έχετε αντιμετωπίσει; Και το πιο θετικό;
Σοκάρομαι διαρκώς από τις συνεχείς αδικίες που συμβαίνουν στον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα εμπνέομαι από πρόσωπα που έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να υψώσουν τη φωνή τους και να δράσουν.

Με ποια πρότζεκτ ασχολείστε τώρα εσείς και οι οργανώσεις των οποίων είστε μέλος;
Με το Gurls Talk συμμετέχουμε ενεργά στην καμπάνια για την εξάλειψη της φτώχειας της περιόδου στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλευρό της ακτιβίστριας Amika George. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι κάθε κορίτσι, σε κάθε σχολείο, έχει πρόσβαση σε δωρεάν προϊόντα υγιεινής.

Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τις γυναίκες;
Εύχομαι όλες οι γυναίκες του κόσμου να συνειδητοποιήσουν την αξία τους και όλα τα δικαιώματα που αξίζουν να αποκτήσουν.

Η Adwoa Aboah είναι το πρόσωπο της καμπάνιας για το άρωμα Si του οίκου Giorgio Armani.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: