BLOG Gourmet News: 1η Γιορτή Κρητικής Διατροφής

Από 1 μέχρι και 7 Ιουλίου στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου εγκαινιάζεται ένας άκρως γευστικός θεσμός που έχει ως στόχο να μυήσει τον επισκέπτη στην κρητική κουλτούρα.

Elle 01 Ιουλ. 12
BLOG Gourmet News: 1η Γιορτή Κρητικής Διατροφής

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης ενώνει φέτος τις δυνάμεις της με το Δήμο Ρεθύμνης εγκαινιάζοντας ένα νέο θεσμό, τη Γιορτή Κρητικής Διατροφής, με στόχο την προώθηση των τοπικών προϊόντων και της κρητικής κουλτούρας. Η συγκεκριμένη γιορτή αποτελεί τη συνισταμένη δύο επιτυχημένων διοργανώσεων του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, που πραγματοποιούνταν τα τελευταία χρόνια στο Ρέθυμνο.

Η πρώτη ήταν η Γιορτή Κρασιού και Παραδοσιακών Προϊόντων και η δεύτερη η έκθεση για τη διασύνδεση πρωτογενούς τομέα και τουρισμού με τίτλο Αγροτουριστική Συνεργασία. Με το πάντρεμα αυτών των δύο διοργανώσεων, επιχειρείται η ανάδειξη ενός διατροφικού μοντέλου, της περίφημης κρητικής διατροφής, που έχει ξεπεράσει τα σύνορα του νησιού, τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης από την ιατρική και επιστημονική κοινότητα και πρεσβεύει έναν ολόκληρο τρόπο ζωής, καθώς και έναν πολιτισμό.

Έτσι, από την 1η μέχρι και τις 7 Ιουλίου στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου, ένα χώρο φιλόξενο στην καρδιά της πόλης, οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν εξαιρετικής ποιότητας κρητικό κρασί, παραδοσιακά εδέσματα από αγνά υλικά της γης του τόπου και ντόπια προϊόντα κάθε είδους, ενώ παράλληλα θα κάνουν και ένα μοναδικό ταξίδι στη μουσική παράδοση του νησιού μέσα από συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών. Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους παραγωγούς, να ενημερωθούν για τη διαδικασία ζυμώματος, την απόσταξη τσικουδιάς, την παρασκευή παραδοσιακού σαπουνιού, να μαγειρέψουν με το σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη, αλλά και να παρακολουθήσουν τους σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης να φτιάχνουν εδέσματα με βάση το μέλι.

Την τελευταία ημέρα της Γιορτής, το Σάββατο 7 Ιουλίου, στις 20:15 μπορούν να μοιραστούν ιδέες στη συνάντηση-συζήτηση για το Γαστρονομικό και Οινικό Τουρισμό στην Κρήτη με ομιλητές τους Γιώργο Σκούρα, οινοποιό, Νίκη Μηταρέα, δημοσιογράφο γεύσης και συγγραφέα (δηλαδή εγώ), Γιώργο Πίτα, συγγραφέα, και Δημήτρη Καλαϊτζιδάκη, γενικό διευθυντή λειτουργικού Grecotel. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο ξεκίνημα του νέου αυτού θεσμού, που εμπνέεται από την αγάπη για την κρητική παράδοση και όλα τα αγαθά της.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT