BLOG Gourmet News:Indonesian Food Festival στο The Westin Athens

Ο Αστέρας της Βουλιαγμένης, σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ινδονησίας, αναλαμβάνει να σε διακτινίσει στο μαγευτικό αυτόν προορισμό.

Elle 20 Απρ. 12
BLOG Gourmet News:Indonesian Food Festival στο The Westin Athens

Οι Ινδονήσιοι σεφ Tomi Siswanto και Meindrabayu Sunjaya από το ξενοδοχείο Mulia Senayan στην Τζακάρτα θα σε μυήσουν στις εξωτικές ινδονησιακές γεύσεις ετοιμάζοντας μοναδικά πιάτα με παραδοσιακές συνταγές που εκτελούνται με γνήσια προϊόντα και φρέσκα υλικά από διάφορες περιοχές της χώρας.

Από τις 19 έως τις 29 Απριλίου στο ξενοδοχείο The Westin Athens θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις μερικά χαρακτηριστικά πιάτα, όπως σούπα «Kimlo solo» με κοτόπουλο, μανιτάρια fungus και γαρίδες, «Nasi bali», ρύζι ατμού τυλιγμένο σε φύλλα μπανάνας, που σερβίρεται με μοσχαρίσιο φιλέτο, μπαλινέζικα αυγά και κομμάτια από πικάντικο κοτόπουλο, «Tongseng beef Wagyu», φιλέτο μοσχάρι Wagyu που σερβίρεται με λαχανικά και γλυκιά σάλτσα σόγιας, παραδοσιακό γλυκό «Klepon» από ρύζι, γεμιστό με μαύρη ζάχαρη και πασπαλισμένο με τριμμένη καρύδα.

Μέσα από την κουζίνα της Ινδονησίας με την πλούσια γαστρονομική παράδοση ανακαλύπτεις και τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του υπέροχου αυτού τόπου.
Εκτός από τις γεύσεις ενδιαφέρον έχει και το σόου που θα γίνει την Τρίτη 24/4 με τοπικά όργανα, όπως το Angklung, μια πρωτότυπη, απλή κατασκευή από μπαμπού, γνωστή ήδη από το 18ο αιώνα. Το Angklung συνδέεται στενά με τις τέχνες, τα παραδοσιακά έθιμα, καθώς και την ίδια την πολιτιστική ταυτότητα της χώρας, αφού συνοδεύει τελετές, όπως η φύτευση του ρυζιού, η συγκομιδή και η περιτομή. Η παράδοση του Angklung κληροδοτείται από τους γονείς στα παιδιά ή μέσω της ανεπίσημης παιδείας.

Κατά τη διάρκεια του Indonesian Food Festival θα γίνει κλήρωση και για ένα ταξίδι στη μακρινή αυτή χώρα με χορηγία του Travel Plan και της Qatar Airways.
Ταξίδεψε στις μοναδικές γεύσεις της Ινδονησίας καθημερινά από τις 19.00 έως τις 24.00 και Σαββατοκύριακα μεσημέρι από τις 12.30 έως τις 16.00 και το βράδυ από τις 19.00 έως τις 24.00 στο εστιατόριο Al Fresco. Πληροφορίες στο τηλ.: 210 8902000.

Λίγα λόγια για τον τόπο
H Ινδονησία είναι μία από τις μεγαλύτερες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας από άποψη έκτασης και πληθυσμού. Ένα αρχιπέλαγος αποτελούμενο από περίπου 17.508 νησιά και ένας τόπος με
μεγάλο φυσικό πλούτο τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα. Τα εύφορα  ηφαιστειακά της εδάφη εξασφαλίζουν γενναιόδωρες σοδειές από τροπικά φρούτα, λαχανικά και, κυρίως ρύζι, τη βασική
τροφή των περισσότερων Ινδονήσιων.

Στο υπέροχο αυτό τροπικό σκηνικό, πατρίδα για περισσότερους από 235 εκατ. ανθρώπους, που ανήκουν σε περισσότερες από 235 εθνότητες και μιλούν πάνω από 483 γλώσσες και διαλέκτους, αφθονεί μια απίστευτη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας.

Εξαιτίας της στρατηγικής της θέσης, στο σταυροδρόμι σημαντικών εμπορικών διαδρομών, η Ινδονησία έχει επί αιώνες υποδεχθεί εμπόρους και μελετητές, που εγκαταστάθηκαν εκεί και επηρέασαν την τοπική κουλτούρα. Ως η μοναδική παγκοσμίως πηγή γαρίφαλου και μοσχοκάρυδου, τα Μαλούκου έγιναν γνωστά ως Νησιά των Μπαχαρικών (Spice Islands) και αποτέλεσαν αντικείμενο διαμάχης μεταξύ Ολλανδών, Πορτογάλων και Ισπανών στη διάρκεια του 16ου και 17ου αι. Οι Ολλανδοί απέκτησαν τον έλεγχο και ίδρυσαν την Ολλανδική Εταιρεία των Ανατολικών Ινδιών. Στη διάρκεια τρεισήμισι αιώνων κατοχής, εισήγαγαν το σύστημα των φυτειών και παρήγαγαν ζάχαρη, μπαχαρικά, καουτσούκ, τσάι και καφέ. Με τέτοια ποικιλία δεν είναι καθόλου παράξενο που η Ινδονησία έχει μια απίστευτα πλούσια γαστρονομική παράδοση, με συστατικά και τρόπους μαγειρέματος που αντανακλούν επιρροές από την Ινδία, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Κίνα.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: