BLOG Gourmet News: Ραντεβού στις Σπέτσες

Η στιγμή που ο ήλιος με το βελούδινο πορτοκαλί χρώμα του βάφει τον ουρανό πριν βουτήξει στα νερά είναι μαγική! Το μοναδικό αυτό κάδρο απολαμβάνεις από το La Scala, στο παλιό λιμάνι των Σπετσών.

Elle 01 Αυγ. 12
BLOG Gourmet News: Ραντεβού στις Σπέτσες

Η ξεχωριστή αυτή εικόνα ενισχύεται από το υπαινικτικό φως των άφθονων κεριών και της κομψής ambiance της βεράντας του ιταλικού ρεστοράν. Οι αγαπημένες ιταλικές μελωδίες χαρίζουν μια σέξυ νότα στο ρομαντικό περιβάλλον. Τα καλοκαιρινά χαμόγελα των συνδαιτυμόνων και η νησιώτικη διάθεση λαμπρύνονται από τις καλοφτιαγμένες ιταλικές σπεσιαλιτέ.

Οι σεφ Χρήστος Γκανόγλου και Νίκος Γιαννακάρης, με εμπειρία σε αστεράτα εστιατόρια του εξωτερικού, σε βάζουν νόστιμα στο παιχνίδι με την ποικιλία των χειροποίητων ψωμιών που προσγειώνονται στο τραπέζι. Αμέσως καταλαβαίνεις ότι εδώ υπάρχει γνώση και μεράκι.

Η ανάμεικτη σαλάτα με αχλάδι, γκοργκοντζόλα, speck, καρύδια και γλυκόξινη βινεγκρέτ δίνει τη γευστική ένδειξη ότι υπάρχει καλό χέρι στην κουζίνα. Ο πήχης ανεβαίνει με το ριζότο με ανάμεικτα μανιτάρια και ευωδιαστό λάδι λευκής τρούφας, αλλά και με το εξαιρετικό φιλέτο λαβράκι σε κρούστα από καλαμπόκι και σάλτσα μουστάρδας με γλασαρισμένα λαχανικά. Γλυκός επίλογος, mille-feuille με φράουλες και κρέμα αμυγδάλου.

Info
La Scala, Σπέτσες, τηλ.: 22980 73207.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT