BLOG Gourmet News: Συλλογή μανιταριών στο Πήλιο

Θεματικές αποδράσεις από την πόλη με στόχο τη γνωριμία με τα άγρια μανιτάρια διοργανώνει ο ξενώνας Αμανίτα.

Elle 17 Οκτ. 12
BLOG Gourmet News: Συλλογή μανιταριών στο Πήλιο

Παρόλο που οι βροχές έχουν καθυστερήσει και ο καλοκαιρινός καιρός καλά κρατεί, τα νέα που μας έρχονται από την Τσαγκαράδα Πηλίου είναι ότι το μακρύ καλοκαίρι μάλλον πλησιάζει στο τέλος του. Οι βροχές ξεκίνησαν και μαζί τους δόθηκε το σύνθημα για …κυνήγι μανιταριών. Ακόμη και αν δεν σας συγκινεί, αξίζει να γνωρίσετε τα δώρα του δάσους, που αυτή την εποχή έχουν τη δική τους γοητεία.

Απόδραση μέχρι το Πήλιο για να πάρετε πρώτοι μια γεύση από κάστανα, καρύδια, μήλα και φυσικά μανιτάρια. Το μουσκεμένο χώμα του δάσους και οι μυρωδιές του από τις οξιές και τις καστανιές θα σας μαγέψουν και μαζί τα χρυσαφένια με κόκκινες ανταύγειες φύλλα, που θα σας θυμίσουν την απέραντη ομορφιά της φύσης… Ηρεμία ψυχής.

Παρασκευή 19-Κυριακή 21 Οκτωβρίου και Παρασκευή 26-Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012 ο ξενώνας Αμανίτα αναλαμβάνει να σας μυήσει στα μυστικά του «γλυκού βουνού»… Οργανώνουν για μια ακόμη φορά το κυνήγι μανιταριών … με γαστρονομική κατάληξη. Στα θεματικά Σαββατοκύριακα μανιταρογνωσίας θα γνωρίσετε τα καλογεράκια, τις βασίλες, τις γουργουλιάνες, τα νεραντζάκια, αλλά και… τα ζουρλομανίταρα.

Θα ανεβείτε στο βουνό, για να περπατήσετε στο δάσος της καστανιάς και της οξιάς και να ψάξετε κάτω από δέντρα και θάμνους με στόχο να βρείτε, να αναγνωρίσετε και να φωτογραφίσετε όσο περισσότερα είδη μανιταριών γίνεται. Θα γεμίσετε τα καλάθια σας μόνο με τα φαγώσιμα και θα τα απολαύσετε στον ξενώνα δίπλα στο τζάκι με ντόπιο κρασί ή τσίπουρο. Ο ξενώνας Αμανίτα είναι ένα παραδοσιακό ξενοδοχείο στην καταπράσινη Τσαγκαράδα Πηλίου, που φιλοδοξεί να προσφέρει εκτός από σπιτική φιλοξενία και μια πραγματική εμπειρία από τα πηλιορείτικα βουνά.

Info: τηλ.: 24260 49707, 210 8991484.

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT