BLOG Gourmet News: Ταξίδι σε… όλη τη Γη με ένα ποτήρι κρασί

Μου αρέσει η εξαιρετική ιδέα του σεμιναρίου κρασιού που διοργανώνει η Wine Plus και αναλαμβάνει να κάνει το γύρο του αμπελοοινικού κόσμου σε… 3 ώρες.

Elle 02 Οκτ. 12
BLOG Gourmet News: Ταξίδι σε… όλη τη Γη με ένα ποτήρι κρασί

Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012, στο Excelsior Hotel στη Θεσσαλονίκη, με οδηγό τη χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, όσοι συμμετάσχουν θα ταξιδέψουν νοερά στην υφήλιο, κάνοντας στάσεις στις κλασικές αμπελουργικές περιοχές της Ευρώπης και του Νέου Κόσμου.

Η αρχή γίνεται από τη Γαλλία: Καμπανία, Αλσατία, Μπορντό, Βουργουνδία, Ροδανός και Λίγηρας. Μετά σειρά έχουν η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γερμανία, η  Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Βόρεια Αμερική, η Χιλή και η Νότια Αφρική.
Μαζί με τη Μαρία Νέτσικα το κοινό θα ανακαλύψει τους λόγους που κάνουν κάθε αμπελοοινική περιοχή μοναδική: τις ποικιλίες, το οικοσύστημα, τις τεχνικές οινοποίησης και σαφώς τον ανθρώπινο παράγοντα, τους οινοπαραγωγούς.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Excelsior Hotel (Μητροπόλεως 23, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 021020). Αρχίζει στις 19:00, διαρκεί 3 ώρες, περιλαμβάνει ενημερωτικό υλικό και γευστική δοκιμή κρασιών. Το κόστος συμμετοχής είναι € 25.
Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε με τη Wine Plus, τηλ.: 2310 888311, info@wineplus.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: