Blog Gourmet News: Wine Club Thessaloniki ’96

Το Wine Club Thessaloniki ’96, μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στη χώρα μας, ετοιμάζεται να διανύσει τη 17η χρονιά λειτουργίας του.

Elle 30 Αυγ. 12
Blog Gourmet News: Wine Club Thessaloniki ’96

Συνδυάζοντας την προσεκτική οργάνωση και τη συνέπεια μέσα στο χρόνο, τη σωστή οινική εκπαίδευση και την ενημέρωση από επιστήμονες με τη φιλική ατμόσφαιρα, συνεχίζει να συγκεντρώνει τους οινόφιλους της Θεσσαλονίκης και κατ' επέκταση της Βόρειας Ελλάδας, να διευρύνει τις οινικές τους γνώσεις και να ικανοποιεί τις αναζητήσεις τους. Στην πρώτη συνάντηση για την καινούρια σεζόν εγκαινιάζουν τη σειρά με τίτλο «Ένα terroir, μια ποικιλία, μια σοδειά». Πρώτο τρίπτυχο το «Νεμέα-Αγιωργίτικο- 2007».

Το Αγιωργίτικο είναι ένα σταφύλι πανέμορφο και περιζήτητο που ευδοκιμεί και διαπρέπει στη Νεμέα. Κόκκινο και εκλεκτό, δίνει κρασιά με έντονα πορφυρό, σχεδόν μαύρο χρώμα, ώστε δίκαια ονομάστηκαν «αίμα του Ηρακλή». Έχουν όμως κι άλλες αρετές, με κορυφαία την πλούσια γεύση τους, που είναι επικίνδυνα ελκυστική. Σου δίνει την αίσθηση πως χαϊδεύεις βελούδο. Το μπουκέτο τους ξεχειλίζει γλυκά, ώριμα αρώματα βύσσινου, μαρμελάδας και σοκολάτας.
Όσο για τη σοδειά, το 2007 χαρακτηρίστηκε από ανομβρία και υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις ήταν ακραίες. Οι συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες συνέβαλαν στη σημαντική μείωση της παραγωγής, αλλά και στην πολύ καλή ωρίμανση των όψιμων ποικιλιών, όπως είναι το Αγιωργίτικο στη Νεμέα.

Ο συνδυασμός «Νεμέα-Αγιωργίτικο-2007» χάρισε αληθινά απολαυστικά κρασιά, με πλούτο, πολυπλοκότητα και μεγάλη αντοχή στο χρόνο. Θα τα δοκιμάσουν όσοι λάβουν μέρος στην πρώτη για τη φετινή σεζόν συνάντηση του Wine Club Thessaloniki ’96, την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 στις 20.00, με οδηγό τη χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα.

Οι συναντήσεις του Wine Club Thessaloniki ’96 πραγματοποιούνται στο Excelsior Hotel (Μητροπόλεως 23, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 021020).

Τα μέλη του Wine Club Thessaloniki ’96 απολαμβάνουν προνόμια σε συνεργαζόμενα οινοποιεία, εστιατόρια, ξενοδοχεία, όπως εκπτώσεις στην αγορά μίας ή περισσοτέρων φιαλών κρασιού από οινοποιεία, στην κατανάλωση σε γνωστά εστιατόρια και στη διαμονή σε ξενώνες και ξενοδοχεία.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT