Brian Eno και Roger Eno: Αυτή είναι η συναυλία που περιμέναμε όλο το καλοκαίρι

Θα θέλαμε ένα βράδυ κάτω από την Ακρόπολη με ένα ελαφρύ αυγουστιάτικο αεράκι για να ακούσουμε τις μουσικές, τις μελωδίες των Brian Eno και Roger Eno για να συγχρονιστούν με τους χτύπους της καρδιάς μας. Θα γίνει όμως και σε υψηλές θερμοκρασίες. Φορέστε το πιο δροσερό σας φόρεμα και είμαστε σίγουρες πως στις 4/8 στο Ηρώδειο με κάποιο μαγικό τρόπο θα δροσίσει. 

Elle 01 Αυγ. 21
Brian Eno και Roger Eno: Αυτή είναι η συναυλία που περιμέναμε όλο το καλοκαίρι

Λίγο πριν φύγουμε διακοπές. Λίγο πριν η πόλη αδειάσει εντελώς. Υπάρχει ένα πολύ σημαντικό ραντεβού που θα δώσουμε κάτω από την Ακρόπολη. Εκεί θα μας κάνουν την τιμή να παίξουν τις μουσικές τους, οι Brian Eno και Roger Eno.  Τα αδέλφια ηχογραφούν μαζί από το 1983. Συνεργάστηκαν για πρώτη φορά μαζί με τον Ντανιέλ Λανουά στο σάουντρακ του For All Mannkind, του θρυλικού ντοκιμαντέρ του Αλ Ράινερτ για την προσγείωση του Apollo στο φεγγάρι, το οποίο κυκλοφόρησε ως άλμπουμ με τίτλο Apollo: Atmospheres and Soundtracks και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Από τότε έχουν γράψει μουσικές για πολλές ταινίες. To 2020 κυκλοφόρησε από τη σημαντική δισκογραφική Deutsche Grammophon το πρώτο κοινό άλμπουμ τους, Mixing Colours, το οποίο και έλαβε εξαιρετικές κριτικές.  Το πιο σημαντικό ακόμα για αυτή την βραδιά είναι ότι οι δυο δημιουργοί εμφανίζονται για πρώτη φορά μαζί επί σκηνής, ενώ θα είναι και από τις σπάνιες ζωντανές εμφανίσεις του.
Δε θέλουμε να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλο μας. Περιμένουμε πως και πως να ακούσουμε ΚΑΙ τις αγαπημένες συνθέσεις του Brian Eno, συνθέσεις που μας έχουν κλέψει την καρδιά, που κυλάνε μαζί με το αίμα στο σώμα μας, που κάνουν τον κορμό μας πιο αέρινο, που μας δίνουν λίγη μαγεία από αυτή που δεν περιμένεις ότι μπορεί να σου προκαλέσουν μερικές νότες στη σειρά, που μας κάνουν να θέλουμε να πιάσουμε από το χέρι το πιο αγαπημένο μας πρόσωπο. Γιατί έτσι οι συνθέσεις του Brian Eno γήινες και απόκοσμες, μαγικές, λυρικές, σκληρά ρομαντικές και πηχτές από αναμνήσεις και συναισθήματα.

«Προσδοκώ να παίξω εκεί ένα ελληνικό αρχαίο κομμάτι που βρέθηκε σε επιτύμβια στήλη, 2500 χρόνια παλιό, μια ελεγεία για ένα νεαρό αγόρι, τον Κύκλο, που πέθανε. Το Ηρώδειο είναι φτιαγμένο για αυτό το κομμάτι, το οποίο αρμονικά και μελωδικά είναι πολύ απλό. Δεν μπορείς να λαθέψεις παίζοντας το σε ένα τέτοιο μέρος», αποκάλυψε ο Roger Eno για αυτή τη βραδιά.

Ενώ, ο Brain Eno δηλώνει «Κάνω ελάχιστα live και είμαι πολύ χαρούμενος που ένα από αυτά θα είναι στην Ελλάδα, στην Ακρόπολη. Δεν έχω παίξει ποτέ στη χώρα σας επίσης -κι αυτός είναι ένας ακόμη βασικός λόγος».

Φορέστε το πιο δροσερό σας φόρεμα και είμαστε σίγουροι πως στις 4/8 στο Ηρώδειο με κάποιο μαγικό τρόπο θα δροσίσει.

Ακούστε εδώ το Blonde ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια τους.

Εισιτήρια στο site του Φεστιβάλ Αθηνών: aefestival.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT