15 πράγματα που δεν γνώριζες για τον Στέφανο Τσιτσιπά

Οι πιο ιδιαίτερες πληροφορίες για τον χαρακτήρα του λαμπερού Έλληνα τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά, την καταγωγή του και τα πρώτα του τενιστικά βήματα.

Elle 14 Ιουν. 21
15 πράγματα που δεν γνώριζες για τον Στέφανο Τσιτσιπά
Cover photo credit: @stefanostsitsipas98

Είναι σήμερα το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις. Σίγουρα το έμαθες αυτό. Όπως επίσης ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ο μόνος Έλληνας παίκτης στην ιστορία που κέρδισε έναν τίτλο στο single ATP Tour και έχει μπει στους πρώτους δέκα της παγκόσμιας κατάταξης. Εμείς συλλέξαμε μερικές ακόμα πληροφορίες για τον πολυαγαπημένο Έλληνα τενίστα που είναι πιθανόν να μη γνωρίζεις.

1. Το μέλλον του ήταν προδιαγεγραμμένο

Ο Πιτ Σάμπρας, ο Ελληνοαμερικανός τενίστας, που συγκαταλέγεται στους κορυφαίους της ιστορίας του τένις, είχε δηλώσει το 2109 ότι: «ο Τσιτσιπάς, αυτός ο 20χρονος Έλληνας μακρυμάλλης, έχει όλες τις προδιαγραφές να διαδεχθεί τα ιερά τοτέμ του παγκόσμιου τένις, Novak Djokovic, Rafael Nadal και Roger Federer. Σήμερα, ο Έλληνας τενίστας είναι το νούμερο 4 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις.

2. Το τένις είναι γραμμένο στο DNA του

Ο πατέρας του, Απόστολος Τσιτσιπάς, ο οποίος κατάγεται από ένα χωριό της Καρδίτσας, το Προάστιο, και ήταν ένα από τα 4 παιδιά της οικογένειας σπούδασε στην Γυμναστική Ακαδημία με ειδίκευση στο τένις. Η μητέρα του, η Ρωσίδα Ιουλία Σαλνίκοβα, ήταν επαγγελματίας τενίστρια. Οι γονείς του γνωρίστηκαν σε ένα επαγγελματικό τουρνουά WTA που γινόταν στην Αθήνα. Έχει άλλα τρία αδέρφια (2 αγόρια και ένα κορίτσι) που κι αυτά ασχολούνται με το τένις.

3. Είναι Λέων με Σελήνη στον Κριό

Έχει γεννηθεί στις 12 Αυγούστου 1998 και με βάση τις αστρολογικές αναλύσεις που προκύπτουν από την ημερομηνία της γέννησης του έχει τα “φώτα” του -θέση Ήλιου και Σελήνης- στην φωτιά. Πράγμα που βεβαιώνει, εκτός από τον δυναμισμό του, ότι είναι γεννημένος αρχηγός και υπέρμετρα λαμπερός.

4. Τα πρώτα του τενιστικά βήματα τα έκανε στα γήπεδα της Γλυφάδας

Ο πρώτος προπονητής του Στέφανου Τσιτσιπά ήταν ο Γιώργος Φουντούκος. Αυτή τη στιγμή όμως προπονητής του είναι ο πατέρας του. Μεγάλωσε στο ξενοδοχειακό συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης, όπου οι γονείς του εργάζονταν ως εκπαιδευτές τένις.

5. Η πρώτη του σημαντική επιτυχία

Κέρδισε το πρώτο του τουρνουά παίδων στη Νορμανδία, σε ηλικία 9 ετών. Κι από τότε, όπως έχει δηλώσει κι ο ίδιος, άρχισε να παίρνει το τένις πιο σοβαρά.

6. Είναι ιδιαίτερα συναισθηματικός

Μάλιστα, μετά από μια τεράστια νίκη απέναντι στο είδωλό του Roger Federer, στον τέταρτο γύρο του Australian Open, στον δρόμο για τον πρώτο του ημιτελικό Grand Slam, δήλωσε: «ο εγκέφαλός μου ήταν έτοιμος να εκραγεί».

Διάβασε περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή και την καριέρα του Στέφανου Τσιτσιπά στο bestofyou.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: