Elon Musk: Αγόρασε το Twitter για 44 δισ. δολάρια. Oι αλλαγές που θα γίνουν

Γιατί ανησυχούν οι χρήστες του Twitter;

HELLO.gr 27 Απρ. 22
Elon Musk: Αγόρασε το Twitter για 44 δισ. δολάρια. Oι αλλαγές που θα γίνουν

Ο Elon Musk κατέληξε σε συμφωνία και αγόρασε το Twitter για περίπου 44 δισεκατομμύρια δολάρια τη Δευτέρα, υποσχόμενος μια πιο επιεική επαφή με την εποπτεία περιεχομένου στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο ίδιος επιτίθεται στους επικριτές του και εκφράζει απόψεις για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla είπε ότι ήθελε να κατέχει και να ιδιωτικοποιήσει το Twitter επειδή πιστεύει ότι δεν ανταποκρίνεται στις δυνατότητές του ως πλατφόρμα για την ελευθερία του λόγου. Ο Elon Musk ανέφερε σε κοινή δήλωση με το Twitter ότι θέλει να κάνει την υπηρεσία «καλύτερη από ποτέ» με νέες δυνατότητες, ενώ παράλληλα θα απαλλαγεί από τους spam λογαριασμούς και θα κάνει τους αλγόριθμούς της, σύμφωνα με το AP, ανοιχτούς στο κοινό για να αυξήσει την εμπιστοσύνη.

«Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας λειτουργικής δημοκρατίας και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης όπου συζητούνται ζητήματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας», είπε ο 50χρονος Musk, προσθέτοντας καρδιές, αστέρια και emoji πυραύλων σε ένα tweet.

Μάθε για ποιο λόγο ανησυχούν οι χρήστες του Twitter στο HELLO.gr.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: