Harvey Weinstein: Αντιμέτωπος με 25 χρόνια φυλάκιση

Ο άλλοτε πανίσχυρος άντρας του Hollywood, κρίθηκε τελικά ένοχος για τον βιασμό δύο γυναικών, ακούγοντας την καταδικαστική απόφαση των δικαστών.

Elle 25 Φεβ. 20
Harvey Weinstein: Αντιμέτωπος με 25 χρόνια φυλάκιση

Μια δικαίωση για όλες τις γυναίκες που βγήκαν και μίλησαν ανοιχτά για τις σεξουαλικές επιθέσεις του Harvey Weinstein, αποτελεί η απόφαση του δικαστηρίου. Ο διάσημος παραγωγός, κρίθηκε ένοχος για τη σεξουαλική επίθεση εναντίον της πρώην βοηθού παραγωγής Μίμι Χαλέγι το 2006 και για τον βιασμό της ηθοποιού Τζέσικα Μαν, το 2013, και καταδικάστηκε με 25 χρόνια κάθειρξη. Περισσότερες από 80 γυναίκες, ανάμεσά τους και διάσημες σταρ, έχουν κατηγορήσει τον Weinstein για απρεπή συμπεριφορά στη διάρκεια της συνεργασίας τους. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως όλα έγιναν με την συγκατάθεσή τους.

Το σκάνδαλο Harvey Weinstein, ήταν μια νίκη και για το κίνημα #MeToo που ενέπνευσε χιλιάδες γυναίκες να καταγγείλουν δημόσια τις επιθέσεις που δέχτηκαν από άντρες. «Πιστεύω ότι η ετυμηγορία είναι ξεκάθαρα μια δικαίωση για όλες τις γυναίκες που μίλησαν ανοιχτά και δεν κατάφεραν να ασκηθούν διώξεις», σχολίασε η Ελίζαμπεθ Λ. Τζίγκλιτς, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Κολέγιο Τζον Τζέι της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT