Η Βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από την ζωή

Το παλάτι του Buckingham επιβεβαίωσε το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β, η οποία έφυγε από την ζωή την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 96 ετών.

Elle 09 Σεπ. 22
Η Βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από την ζωή

Οι φήμες για την επιδείνωση της υγείας της, κυκλοφορούσαν εδώ και αρκετές μέρες. Τελικά η Βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε ήρεμα από την ζωή το απόγευμα της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου στα 96 της χρόνια, στο αγαπημένο της μέρος στον κόσμο, το κάστρο Balmoral στη Σκωτία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του παλατιού: “Ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα Consort θα παραμείνουν στο Balmoral και θα επιστρέψουν αύριο στο Λονδίνο”.

Εδώ και αρκετούς μήνες, συγκεκριμένα από το περασμένο φθινόπωρο, η μονάρχης αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα υγείας και είχε τεθεί πολλές φορές υπό ιατρική παρακολούθηση. Μάλιστα είχε αποτραβηχτεί από αρκετά δημόσια καθήκοντά της, λόγω προβλημάτων κινητικότητας. Η εμφάνισή της όμως στους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου για τα 70 χρόνια βασιλείας της τον περασμένο Ιούνιο έδιωξε τις αμφιβολίες του κοινού σχετικά με την υγεία της. Ήταν τελικά η τελευταία φορά που θα χαιρετούσε τα πλήθη από το μπαλκόνι του παλατιού του Buckingham.

Στο πλευρό της μέχρι την τελευταία στιγμή βρέθηκε η οικογένειά της, αφού με την ανακοίνωση της επιδείνωσης της κατάστασής της, ο πρίγκιπας Κάρολος, ο πρίγκιπας William, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Andrew και ο πρίγκιπας Edward ταξίδεψαν στο Balmoral.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ αποτελεί τη μακροβιότερη μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου και τη δεύτερη μακροβιότερη βασίλισσα στον κόσμο. Στέφθηκε σε ηλικία 25 ετών, δηλαδή το 1952, όταν διαδέχθηκε τον πατέρα της, Βασιλιά Γεώργιο ΣΤ’, ύστερα από τον ξαφνικό θάνατό του μετά από μάχη με τον καρκίνο. 

Η σορός της θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα για τρεις ημέρες στο Παλάτι του Westminster, το οποίο θα είναι ανοιχτό 23 ώρες την ημέρα για όσους θελήσουν να αποτίσουν φόρο τιμής. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί σε 10 μέρες στο Αβαείο του Westminster και στη συνέχεια θα ταφεί στην οικογενειακή κρύπτη δίπλα στον πρίγκιπα Φίλιππο. Με τον θάνατό της ο πρίγκιπας Κάρολος, το πρωτότοκο παιδί της, γίνεται βασιλιάς όπως φανερώνει και η επίσημη ανακοίνωση του θανάτου της από το παλάτι.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: