Jake Gyllenhaal: «Είμαι φεμινιστής και υπερήφανος γι’ αυτό»

Ο Jake Gyllenhaal έγινε 41 και είναι πάντα ο αξιαγάπητος φεμινιστής της καρδιάς μας!

Elle 21 Δεκ. 21
Jake Gyllenhaal: «Είμαι φεμινιστής και υπερήφανος γι’ αυτό»
Cover photo: @jakegyllenhaal

Ο Jake Gyllenhaal δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, καθώς η καριέρα του στον κινηματογράφο μιλάει από μόνη της. Με πρώτους ρόλους εκείνους σε φιλμ όπως το October Sky και το Donnie Darko, πριν πρωταγωνιστήσει σε αριστουργήματα και όπως το Zodiac, το Prisoners και το Nightcrawler, ο ηθοποιός έχει αποδείξει εδώ και χρόνια το ταλέντο του και την τρομερή του ικανότητα να προσαρμόζεται σε κάθε χαρακτήρα με απίστευτη ακρίβεια, απογειώνοντας την κάθε ερμηνεία του όπως λίγοι μπορούν. Επίσης έχει κάνει και το πέρασμά του από την Marvel, και είναι ιδιαίτερα ενεργός στην θεατρική σκηνή του Broadway, έχοντας μάλιστα προταθεί για βραβείο Tony για την παράσταση Sea Wall/A Life.

Επιλέγει πάντα τον δύσκολο δρόμο

Για όποιον τον παρακολουθεί ξέρει πως η ώρα που θα ακούσει το όνομά του στην Τελετή των Όσκαρ είναι θέμα χρόνου να συμβεί. Άλλωστε στην καριέρα του δεν τα βρήκε όλα στρωμένα και έτοιμα, ακόμα και αν προέρχεται από κινηματογραφική οικογένεια –αδερφή ηθοποιός (Maggie), γονείς σκηνοθέτες (Stephen Gyllenhaal και Naomi Foner), ενώ νονοί του είναι οι Jamie Lee Curtis και ο αξεπέραστος Paul Newman. Παρότι το υποκριτικό του ταλέντο και η κλίση του προς την ηθοποιΐα είχαν φανεί από μικρή ηλικία, οι γονείς του δεν ήθελαν να πάρουν τα μυαλά του αέρα, επομένως ήταν εκείνοι που του απαγόρεψαν να πάρει μέρος στο «The Mighty Ducks» που έκανε μεγάλη επιτυχία στις αρχές των 90’s.

“Τότε δεν το καταλάβαινα αλλά οι γονείς μου πήραν τη σωστή επιλογή για μένα. Δεν ήθελαν να χάσω 2 μήνες σχολείου. Αλλά εξαιτίας πολλών περιορισμών που μου έβαζαν έμαθα να μην ξεφεύγω και να μπορώ να συμπεριφέρομαι σαν ένα νορμάλ παιδί στην καθημερινότητά μου”, έχει πει για τον υπερπροστατευτικό χαρακτήρα τους. Οι Stephen και Naomi Gyllenhaal μη θέλοντας ο γιος τους να ξεφύγει από την πραγματικότητα ουσιαστικά τον ώθησαν να πάρει τη ζωή στα χέρια του από μικρή ηλικία. Η πρώτη του δουλειά μόλις τέλειωσε το σχολείο δεν ήταν σε κάποια ταινία αλλά ως ναυαγοσώστης την περίοδο του καλοκαιριού.

«Αν θυμάμαι κάτι από την εμπειρία ως ναυαγοσώστης ήταν όταν χρειάστηκε να ουρήσω στο πόδι κάποιου τον οποίο τσίμπησε τσούχτρα» έχει πει σε συνέντευξή του. Η θάλασσα το εξιτάρει και αυτό είναι εμφανές και στο υπέροχο διαφημιστικό.

O Jake Gyllenhaal είναι το πρόσωπο του νέου αντρικού αρώματος της Prada, Luna Rossa OCEAN . O διάσημος οίκος βρήκε σε αυτόν αυτό που έψαχνε Έναν άντρα τολμηρό και προσγειωμένο. Μια ήρεμη δύναμη.

Διάβασε για τη στήριξη του στα γυναικεία διακαιώματα και την LGBTQ κοινότητα αλλά και τις σχέσεις του στο thenotebook.gr.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!