Jennifer Lopez: Είναι η αδικημένη των Όσκαρ;

Οι κριτικοί εκθείασαν την ερμηνεία της στην ταινία Hustlers και ενώ όλοι περίμεναν την υποψηφιότητά της για Όσκαρ Β' Γυναικείου ρόλου, η Ακαδημία απογοήτευσε το κοινό αφήνοντας το όνομά της εκτός. Τελικά υπάρχει όντως χώρος για diversity στο Χόλιγουντ, στην εποχή μετά το #MeToo;

Elle 15 Ιαν. 20
Jennifer Lopez: Είναι η αδικημένη των Όσκαρ;

Στην ταινία Hustlers η Jennifer Lopez υποδύεται την Ραμόνα, μια παλαίμαχη στρίπερ που αναλαμβάνει να δείξει σε μια νέα χορεύτρια τα μυστικά του επαγγέλματος, μυώντας της σε έναν κόσμο όπου οι στρίπερ μπορούν να βγάλουν μια ολόκληρη περιουσία από τα golden boys και τους CEO του Μανχάταν. Η ταινία έφερε στα ταμεία περισσότερα από 157 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι κριτικοί λάτρεψαν την ερμηνεία της Jennifer Lopez, θεωρώντας δεδομένη μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου.

Ωστόσο, το όνομά της δεν ακούστηκε από τους παρουσιαστές και έτσι όλοι άρχισαν να αναρωτιούνται αν τελικά υπάρχει όντως χώρος στην A-list του Χόλιγουντ για μια Λατίνα ηθοποιό, ειδικά μάλιστα μετά από όλες τις αντιδράσεις που ξεκίνησαν με το κίνημα #MeToo. Σε αυτό το συμπέρασμα οδήγησε φυσικά και η απουσία πολλών ηχηρών ονομάτων από τις υποψηφιότητες, όπως η Alfre Woodard για το φιλμ Clemency, ο Eddie Murphy για το Dolemite Is My Name, η Lupita Nyong’o για το Us.

Λίγο μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων των Όσκαρ, η Jennifer Lopez ανέβηκε στη σκηνή των Los Angeles Film Critics Assn. Awards, για να παραλάβει το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου και σχολίασε χαρακτηριστικά: «Η Ραμόνα, όπως πολλοί από εμάς, ήταν μια μάζα από αντιφάσεις. Mentor, χειριστική, ερωμένη, μαχήτρια, επιχειρηματίας και απατεώνας. Μια σειρήνα που τους προσέλκυε όλους στον ιστό της. Ένας γυναικείος χαρακτήρας με τόσο βάθος, που συνήθως προορίζεται για τους άντρες στο Χόλιγουντ. Μμμ, το είπα!».

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να τονίσουμε πως έχουν περάσει 25 χρόνια από την τελευταία φορά που μια Λατίνα ηθοποιός έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ. Συγκεκριμένα ήταν η Rosie Perez το 1994 για την ταινία Fearless. Εκτός αυτού, τα Όσκαρ και φέτος παρέμειναν αντρική υπόθεση, καθώς ανάμεσα στα ονόματα για το βραβείο Σκηνοθεσίας, δεν υπήρχε ούτε ένα γυναικείο.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: