Ο Johnny Depp μιλά κατά του «cancel culture» και προκαλεί αντιδράσεις

O Depp μίλησε στους δημοσιογράφους πριν τιμηθεί από το San Sebastian Film Festival στην Ισπανία.

Elle 24 Σεπ. 21
Ο Johnny Depp μιλά κατά του «cancel culture» και προκαλεί αντιδράσεις
Cover photo: @johnnydepp

O Johnny Depp βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στο San Sebastian Film Festival στην Ισπανία. Στην συνέντευξη τύπου πριν από την απονομή του τιμητικού βραβείου Donastia Award, μίλησε κατά του cancel culture, λέγοντας ότι «κανείς δεν είναι ασφαλής» από το κίνημα. Η κουλτούρα αυτή είναι μια σύγχρονη μορφή εξοστρακισμού στην οποία κάποιος απομακρύνεται από κοινωνικούς ή επαγγελματικούς κύκλους.

«Μπορεί να θεωρηθεί ως ένα ιστορικό γεγονός που κράτησε όσο κράτησε, αυτή η κουλτούρα ακύρωσης, αυτή η βιασύνη για να κρίνεις κάποιον με βάση κάτι που ισοδυναμεί με μολυσμένο αέρα. Είναι τόσο μακριά τώρα που μπορώ να σας υποσχεθώ ότι κανείς δεν είναι ασφαλής. Κανείς από εσάς.

Κανείς έξω από αυτήν την πόρτα. Κανείς δεν είναι ασφαλής. Αρκεί μία πρόταση και δεν υπάρχει πλέον έδαφος, το χαλί έχει τραβηχτεί κάτω από τα πόδια σου. Δεν συμβαίνει μόνο σε μένα αυτό, έχει συμβεί σε πολλούς ανθρώπους. Αυτό έχει συμβεί σε γυναίκες και άνδρες. Ακόμη και παιδιά έχουν υποφέρει από διάφορα κακά σχόλια. Δυστυχώς σε κάποιο σημείο αρχίζουν να πιστεύουν ότι είναι φυσιολογικά. Ότι φταίνε αυτοί. Όμως δεν είναι έτσι».


Τις δηλώσεις αυτές πυροδότησε το γεγονός ότι η πρώην σύζυγος του Depp, το μοντέλο και ηθοποιός Amber Heard έχει κατηγορήσει τον star για ενδοοικογενειακή βία, εν μέσω του χωρισμού τους το 2016, κάτι που o ίδιος αρνήθηκε.

Μία σειρά από δικαστικές διαμάχες έλαβε χώρα το επόμενο διάστημα. Τον Νοέμβριο του 2020, ο πρωταγωνιστής των «Πειρατών της Καραϊβικής» έχασε την υπόθεσή του ενάντια στη The Sun που τον αποκάλεσε «wife-beater».

Το δικαστήριο επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς της εφημερίδας ως «ουσιαστικά αληθείς». Το γεγονός αυτό είχε σημαντικές συνέπειες και στην καριέρα του Depp, ο οποίος συμφώνησε να αποχωρήσει από τον ρόλο του σκοτεινού μάγου Gellert Grindelwald στη σειρά spinoff του Harry Potter, Fantastic Beasts.

Ωστόσο, τον Αύγουστο ένας δικαστής της Βιρτζίνια παραχώρησε στον ηθοποιό το δικαίωμα να συνεχίσει την αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της Heard για ένα άρθρο της Washington Post το 2018 όπου η Heard έγραψε για το πως επιβίωσε της ενδοοικογενειακής βίας, μία υπόθεση που ο ίδιος είχε ήδη κερδίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @depp.diary


Η ανακοίνωση του ονόματος του αμφιλεγόμενου ηθοποιού ως αποδέχτη του βραβείου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Ανάμεσα σε αυτές, η Cristina Andreu, πρόεδρος του Ισπανικού Association of Female Filmmaker and Audiovisual Media, δήλωσε στο Associated Press τον Αύγουστο ότι η τιμή αυτή που αποδίδουν στον Depp «δίνει μία πολύ άσχημη εικόνα για το φεστιβάλ και την ηγεσία του και μεταδίδει ένα φοβερό μήνυμα στο κοινό».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT