Μαρίνα Οβσιανίκοβα: Η παρουσιάστρια που σήκωσε αντιπολεμικό πλακάτ σε δελτίο ειδήσεων

Ποια είναι η Μαρίνα Οσβιανίκοβα που ύψωσε το αντιπολεμικό πλακάτ στη ρωσική τηλεόραση εκφράζοντας τις φωνές όλων μας;

Elle 16 Μαρ. 22
Μαρίνα Οβσιανίκοβα: Η παρουσιάστρια που σήκωσε αντιπολεμικό πλακάτ σε δελτίο ειδήσεων

Σε εμάς το να πάρεις ένα πανό και να διαμαρτυρηθείς είναι οκ! Είναι κάτι φυσιολογικό, καθημερινό και σε τελική ανάλυση είναι δημοκρατικό μας δικαίωμα. Δεν φοβάσαι να σηκώσεις το πανό σου, να υψώσεις τη φωνή σου γιατί ζεις στην Ελλάδα, μια δημοκρατική δυτική κοινωνία, μέλος της ΕΕ. Αυτό φυσικά δεν συμβαίνει και στην πανίσχυρη διπλανή μας χώρα Ρωσία, όπου όταν έχεις αντίθετη γνώμη απλά… συλλαμβάνεσαι κι εξαφανίζεσαι (συνήθως). Αν επανεμφανιστείς έχει καλώς.

Θάρρος. Θάρρος χρειάζεται για να αντιμετωπίσεις από τον βαρύμαγκα του σχολείο που χτυπάει έναν συμμαθητή σου μέχρι να σηκώσεις πανό υποστήριξης της Ουκρανίας πίσω από την παρουσιάστρια φιλοκυβερνητικού καναλιού. Η Μαρίνα Οβσιανίκοβα δεν είναι ούτε καμία εκπαιδευμένη κατάσκοπος ούτε κάτι το τρομερά ιδιαίτερο. Είναι μια γυναίκα που ζει στη Ρωσία κι ο πατέρας της σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες είναι από την Ουκρανία. Παρόλα αυτά έκανε μια ανάρτηση χθες στο Facebook (το οποίο έχει απαγορευτεί στη Ρωσία) όπου άλλαξε τη φωτογραφία προφίλ της, βάζοντας πλαίσιο το περιστέρι της ειρήνης και φορώντας ένα κολιέ στα χρώματα της Ρωσικής και της Ουκρανικής σημαίας.

Το βράδυ όμως της Δευτέρας (14/03) έδωσε ένα ακόμα πιο σαφές μήνυμα: «Σταματήστε τον Πόλεμο». Στη Ρωσία αυτό είναι συνώνυμο της αυτοκτονίας, δεν είναι αστείο καθεστώς. Διαφωνείς; Παύεις να υπάρχεις στην κοινωνία.

Σύμφωνα με το προφίλ της στο Facebook, εργάζεται ως παρουσιάστρια ειδήσεων στη Μόσχα. Το βράδυ της Δευτέρας, ενώ εξελισσόταν το δελτίο ειδήσεων του Κρατικού Καναλιού 1, η Μαρίνα μπήκε αιφνιδιαστικά στο στούντιο, στάθηκε πίσω από την παρουσιάστρια και άνοιξε ένα πλακάτ που έγραφε: No War (όχι στον πόλεμο) και στα Ρωσικά: «Μην πιστεύετε την προπαγάνδα. Εδώ σου λένε ψέματα. Η ευθύνη αυτής της επιθετικότητας βρίσκεται στους ώμους ενός μόνο ατόμου, του Βλαντιμίρ Πούτιν». Ενώ ούρλιαζε με τη φωνή όλων μας:

«Σταματήστε τον πόλεμο! Όχι στον πόλεμο!»

Διάβασε περισσότερα για τη γενναία αυτή γυναίκα στο thenotebook.gr.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: