Ο Paul McCartney ξέρει ποιος διέλυσε τελικά τους Beatles και τώρα ξέρουμε και εμείς

Ο Paul McCartney ξεκαθαρίζει κάποιες φήμες.

Elle 13 Οκτ. 21
Ο Paul McCartney ξέρει ποιος διέλυσε τελικά τους Beatles και τώρα ξέρουμε και εμείς
Cover photo: @paulmccartney

Σε συνέντευξη του στη σειρά συνεντεύξεων του BBC Radio 4 «This Cultural Life with John Wilson» που θα κυκλοφορήσει αργότερα αυτόν τον μήνα, ο Paul McCartney αποκάλυψε την αλήθεια πίσω από τη διάλυση των Beatles, λέγοντας ότι αν και πολλοί πίστευαν ότι ο ίδιος την υποκίνησε, στην πραγματικότητα το έκανε ο John Lennon.

«Δεν υποκίνησα τη διάσπαση. Αυτός ήταν ο Johnny μας» δήλωσε ο 79χρονος πλέον θρύλος της μουσικής για τη διάλυση του συγκροτήματος το 1970, που αποτελούνταν από τους McCartney, Lennon, George Harrison και Ringo Starr. Η απόφαση του να κάνει σόλο καριέρα ήρθε αργότερα, «Δεν είμαι το άτομο που προκάλεσε τη διάλυση. Ω, όχι, όχι. Ο John μπήκε σε ένα δωμάτιο μια μέρα και είπε: «Φεύγω από τους Beatles». Αυτό υποκινεί τη διάλυση ή όχι;».


Στην πραγματικότητα, ο McCartney είπε ότι όταν συνέβη, εκείνος ήθελε το συγκρότημα να συνεχίσει  αφού μετά από οκτώ χρόνια μαζί, εξακολουθούσαν να δημιουργούν «αρκετά καλά πράγματα». «Αυτή ήταν η μπάντα μου, αυτή ήταν η δουλειά μου, αυτή ήταν η ζωή μου, οπότε ήθελα να συνεχιστεί».

Ο McCartney πρόσθεσε επίσης ότι αν ο Lennon δεν είχε σταματήσει, το μουσικό ταξίδι του συγκροτήματος θα είχε συνεχιστεί για πολύ περισσότερο, αλλά ο Lennon «πάντα έψαχνε τρόπο να ξεφύγει». «Το θέμα ήταν ότι ο John έκανε μια νέα ζωή με τη Yoko. Ο ίδιος ήθελε πάντα να ξεφεύγει από την κοινωνία γιατί, όπως ξέρετε, μεγάλωσε με τη θεία του τη Mimi, που ήταν πολύ καταπιεστική, έτσι έψαχνε πάντα τρόπους να χαλαρώσει».


Ο επίσημος λογαριασμός του Lennon στο Twitter υποστήριξε την ιστορία του McCartney, αναρτώντας ένα απόσπασμα από μια συνέντευξη του 1970 που ο John Lennon παραχώρησε στο Rolling Stone, στο οποίο έλεγε «Είπα στον Paul, «φεύγω».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: