Ο Πρίγκιπας Harry ζητά «νέους νόμους» για την προστασία των παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ο Πρίγκιπας Harry, μικρότερος γιος του Καρόλου, Πρίγκιπα της Ουαλίας, και της αείμνηστης πριγκίπισσας Diana, υπογραμμίζει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στο διαδίκτυο και προτρέπει για νέα νομοθετική εποπτεία των εταιρειών κοινωνικής δικτύωσης.

Elle 19 Μαΐ. 22
Ο Πρίγκιπας Harry ζητά «νέους νόμους» για την προστασία των παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Μιλώντας σε εκδήλωση μέσω διαδικτύου για την παρουσίαση εργαλείων για την ασφαλή πλοήγηση παιδιών στο ίντερνετ, Online Safety Toolkit, της οργάνωσης 5Rights Foundation του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Πρίγκιπας Harry επέκρινε τους γίγαντες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, επειδή αντιμετωπίζουν τα παιδιά ως «ψηφιακά πειράματα για να βγάλουν χρήματα», όπως αναφέρει η εφημερίδα The Guardian.

Ο Harry εξέφρασε την υποστήριξή του στην ισχύουσα νομοθεσία που εισάγεται στην Καλιφόρνια, την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία επιδιώκει να προστατεύσει τα παιδιά στο διαδίκτυο.

Ο Δούκας του Sussex έκανε επίσης νύξη στη διάσημη πληροφοριοδότη του Facebook, Frances Haugen, η οποία πέρυσι αποκάλυψε ότι η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήξερε ότι το περιεχόμενο στην πλατφόρμα της βλάπτει τους νεαρούς χρήστες και είπε ότι χρειάζεται έρευνα για να διαπιστωθεί τι πληροφορίες κρατούν οι εταιρείες τεχνολογίας από το κοινό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρίγκιπας Harry επικρίνει τις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης. Πέρυσι είπε ότι «εξαντλείται ο χρόνος» για αυτές τις εταιρείες να αναλάβουν ουσιαστική δράση για την παραπληροφόρηση που, όπως πιστεύει, απειλεί τις δημοκρατικές κυβερνήσεις.

Διάβασε μέρος των δηλώσεων του στο real.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: