Amanda Gorman: Αυτή είναι η 22άχρονη που είπε το ποίημα στην ορκωμοσία του Joe Biden

Χωρίς αμφιβολία η 22άχρονη νεαρή ποιήτρια, Amanda Gorman, με την απαγγελία της, στην τελετή ορκωμοσίας του Joe Bidden, έκλεψε τις εντυπώσεις. Εμείς συγκεντρώσαμε μερικές πληροφορίες για το ανερχόμενο αστέρι, προκειμένου να την γνωρίσεις καλύτερα..

Elle 21 Ιαν. 21
Amanda Gorman: Αυτή είναι η 22άχρονη που είπε το ποίημα στην ορκωμοσία του Joe Biden

Η Amanda Gorman με την εμφάνισή της στην ορκωμοσία του νέου Πρόεδρου της Αμερικής, Joe Biden, κατάφερε να γίνει η νεότερη ποιήτρια που εμφανίστηκε σε αντίστοιχη τελετή, ακολουθώντας τα βήματα  διάσημων ονομάτων, όπως ο Robert Frost και η Maya Angelou. Η Gorman διάβασε το ποίημά της, «The Hill We Climb», κατά την τελετή ορκωμοσίας του Προέδρου στην Washington D.C. και με την παρουσία της ενθουσίασε και συγκίνησε το κοινό. Κάπως έτσι μας γεννήθηκε η ανάγκη να μάθουμε περισσότερα για την Amanda Gorman. Έτσι, λοιπόν κάναμε μια έρευνα προκείμενου να ανακαλύψουμε όσες πιο πολλές πληροφορίες μπορούμε για το ανερχόμενο αστέρι.

Κέρδισε το πρώτο εθνικό βραβείο Νέων Ποιητών το 2017

Η Amanda Gorman γεννήθηκε στο Los Angeles το 1998..Η ίδια μεγάλωσε από τη μητέρα της και μια δασκάλα που ονομάζεται Joan Wicks.Έχει δύο αδέλφια, συμπεριλαμβανομένης μιας δίδυμης αδελφής που ονομάζεται Gabrielle, η οποία είναι ακτιβίστρια. Η Gorman δήλωσε στους Los Angeles Times σε μια πρόσφατη συνέντευξη της ότι υπέφερε από μαθησιακή δυσκολία: «Αυτό με έκανε την perfomer που είμαι σήμερα και την αφηγήτρια που προσπαθώ να γίνω. Όταν πρέπει να μάθετε πώς να λέτε ήχους και να ανησυχείτε πολύ για τη προφορά σας δίνει μια επιπλέον ανησυχία.», είπε χαρακτηριστικά. Όταν η νεαρή ποιήτρια σπούδαζε Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, έγινε το πρώτο πρόσωπο που απέσπασε το πρώτο εθνικό βραβείο νέων ποιητών τον Απρίλιο του 2017, όπου επιλέχθηκε από πέντε φιναλίστ. Αποφοίτησε από το Χάρβαρντ τον Μάιο του 2020 και τότε είχε γράψει χαρακτηριστικά στο Instagram: “Ως ένα μαύρο κορίτσι και απόγονος σκλάβων, αποφοιτώντας από το κολέγιο, πόσο μάλλον από ένα πανεπιστήμιο της Ivy League, σήμαινε ότι μπορούσα να έχω πρόσβαση σε μια γνώση – που είναι δύναμη – που είχε κρατηθεί μακριά από τους λαούς της γενιάς μου».

Ξεπέρασε την δυσκολία της στην ομιλία με την βοήθεια του μουσικού, Hamilton

‘Yστερα από την ανάγνωση του ποιήματος στην ορκωμοσία του προέδρου, η Gorman δήλωσε στο CNN ότι είχε ασχοληθεί με το πρόβλημα της ομιλίας της πριν από περίπου δύο, τρία χρόνια και στο να την ξεπεράσει την  βοήθησε πολύ ένα τραγούδι του Hamilton. “Ήταν ακόμα στις αρχές του κολεγίου όταν αγωνιζόμουν να πω R, και έτσι ένα πράγμα που έκανα για να εκπαιδεύσω τον εαυτό μου να το πω ήταν να ακούω το τραγούδι Aaron Burr, Sir, το οποίο είναι απλώς γεμάτο με R.

Επιλέχθηκε από την σύζυγο του Joe Biden για την ανάγνωση του ποιήματος

H Πρώτη Κυρία Jill Biden κάλεσε την Amanda Gorman να διαβάσει στην τελετή εγκαινίων του Προέδρου, αφού την άκουσε να απαγγέλει ένα ποίημα στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου και εντυπωσιάστηκε από την ερμηνεία της.H Gorman δήλωσε στο BBC ότι η χαρά της  ήταν απερίγραπτη όταν της ανακοινώθηκε ότι επιλέχθηκε να συμμετέχει στην τελετή ορκωμοσίας του Προέδρου Biden, ενώ τόνισε ότι ένιωσε ενθουσιασμό, χαρά, τιμή, ταπεινότητα αλλά ταυτόχρονα και τρόμο, όταν της ζητήθηκε να συμμετάσχει.

Η Maya Angelou είναι η πηγή έμπνευσής της

Ακολουθώντας τα χνάρια της Maya Angelou, η οποία έγραψε το ποίημα « On the Pulse of Morning» για την ορκωμοσία του τότε Προέδρου Bill Clinton, τον Ιανουάριο του 1993, η Gorman αποκάλυψε ότι φορούσε ένα δαχτυλίδι σε φόρο τιμής στην αείμνηστη συγγραφέα κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης. Μετά την απαγγελία του ποιήματος η Oprah έγραψε στο Twiter: «Ποτέ δεν ένιωσα  τόσο υπερήφανη που είδα  μια ακόμα νεαρή γυναίκα να λάμπει».

Τα βιβλία της τώρα είναι στα Tops του Amazon

Η Gorman, η οποία δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο «The One for Whom Food Is Not Enough», το 2015, έφτασε γρήγορα στην κορυφή των charts του Amazon  μετά την εμφάνισή της στην Ουάσινγκτον. To « Change Sing» μπορεί να μην έχει δημοσιευθεί ακόμα, αλλά είναι ήδη best-seller παρά το γεγονός ότι δεν θα είναι διαθέσιμος μέχρι τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Όλα όσα έγιναν στα παρασκήνια της ορκωμοσίας του Joe Biden

Το ολόλευκο Chanel outfit της Jennifer Lopez ήταν η επιτομή της κομψότητας στην ορκωμοσία του Joe Biden

Lady Gaga: Όλες οι λεπτομέρειες για τις αφοπλιστικές εμφανίσεις της στην ορκωμοσία του Joe Biden

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT