Η ταινία «Fight Club» προβάλλεται πλέον στην αρχική της μορφή και στην Κίνα

Η εμβληματική cult ταινία «Fight Club» του David Fincher, το «κομμένο» τέλος της οποίας στην Κίνα προκάλεσε τις τελευταίες εβδομάδες την κατάπληξη των σινεφίλ, προβάλλεται πλέον στη χώρα στην αυθεντική της μορφή.

Elle 08 Φεβ. 22
Η ταινία «Fight Club» προβάλλεται πλέον στην αρχική της μορφή και στην Κίνα

Η κομμουνιστική χώρα επιτρέπει την προβολή πολύ λίγων ξένων ταινιών κάθε χρόνο και οι λογοκριτές δεν διστάζουν να περικόψουν σκηνές που θεωρούνται ενοχλητικές ή ανατρεπτικές.

Όμως στο «Fight Club», στο οποίο πρωταγωνιστούν ο Brad Pitt και ο Edward Norton, η τελευταία σκηνή ξαναγράφτηκε, δύο και πλέον δεκαετίες μετά την πρώτη προβολή της αμερικανικής ταινίας το 1999.

Τον περασμένο μήνα, οι σινεφίλ είδαν με κατάπληξη πως η εκδοχή της ταινίας που μεταδόθηκε από την πλατφόρμα Tencent Video βρισκόταν στον αντίποδα του αρχικού έργου.

Στην ταινία, ο αφηγητής τον οποίο υποδύεται ο Edward Norton σκοτώνει το φανταστικό «alter ego» του, το οποίο υποδύεται ο Brad Pitt κ, και στη συνέχεια παρακολουθεί την έκρηξη ενός ουρανοξύστη, που αντιπροσωπεύει την καταστροφή του σύγχρονου κόσμου που ονειρεύεται ο κεντρικός ήρωας.

Διάβασε την εκδοχή που προβαλλόταν στην Κίνα στο real.gr.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT