Χρυσές Σφαίρες: Ρεκόρ χαμηλής τηλεθέασης σημείωσαν τα φετινά βραβεία

Μπορεί οι στιλιστικές επιλογές και τα beauty looks να έκλεψαν την online παράσταση, όμως στατιστικά η τηλεθέαση των φετινών Βραβείων Χρυσές Σφαίρες, ήταν δυστυχώς χαμηλότερη από ποτέ.

Elle 04 Μαρ. 21
Χρυσές Σφαίρες: Ρεκόρ χαμηλής τηλεθέασης σημείωσαν τα φετινά βραβεία

Στον απόηχο των εκθαμβωτικών στιλιστικών και beauty επιλογών των βραβείων Golden Globes που έλαβαν χώρα στο NBC το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας 1 Μαρτίου, τα νούμερα τηλεθέασης ήταν επιεικώς απογοητευτικά.Σύμφωνα με το Νielsen, το σύνολο του κοινού στην πρεμιέρα των βραβείων άγγιξε το αρνητικό ρεκόρ των 6.9 εκατομμυρίων θεατών. Ακόμα και με το δεδομένο πως όλα τα αντίστοιχα στατιστικά μεγάλων show και διοργανώσεων έχουν πτωτική τάση, αυτή η περίπτωση ήταν απογοητευτική. Η τραγικότητα εντείνεται όταν δούμε τα ποσοστά και σε σύγκριση με τα περσινά Βραβεία των Χρυσών Σφαιρών, όπου το κοινό είχε αγγίξει τα 18 εκατομμύρια. Με αυτή την πτώση της τάξεως του 62%, το συμπέρασμα είναι αποκαρδιωτικό μιας και ήταν το μικρότερο κοινό από οποιαδήποτε Golden Globes τελετή, από την πρώτη μετάδοση του event από το NBC, το 1996! Το σόου είχε να αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες. Εξαιτίας της πανδημίας, μεταφέρθηκε χρονικά κατόπιν του συνηθισμένου μήνα διοργάνωσής του που ήταν ο Ιανουάριος. Αυτό είχε αρνητικό αντίκτυπο μιας και προωθούνταν πολύ από τα play-off των Εθνικών Αγώνων Ποδοσφαίρου (NFL) που συνήθως συνέπιπταν χρονικά. Αυτή τη χρονιά επίσης, “χάσαμε” την παρέλαση στο κόκκινο χαλί μιας και η διοργάνωση έγινε virtually.

https://www.instagram.com/p/CLz_CnahcaY/

Με παρουσιάστριες την Tina Fey και την Amy Poehler, από διαφορετικές τοποθεσίες. η τελετή πραγματοποιήθηκε μπροστά σε ένα μικρό live κοινό ανθρώπων που δουλεύουν στον τομέα της υγείας, και άλλων εργαζομένων που συμβάλλουν με το έργο τους καθημερινά στην καταπολέμιση του Covid-19. Απο την άλλη οι Χολιγουντιανοί στάρς παρακολούθησαν την τελετή από την άνεση των σπιτιών τους. Με τους νικητές και τους υποψηφίους να καλούνται ξεχωριστά σε online σύνδεση, δεν έλλειψαν τα τεχνικά προβλήματα που ως αποτέλεσμα, ήταν κουραστικά για το κοινό. Επιπλέον, με κλειστούς κινηματογράφους, οι θεατές ήταν λιγότερο πιθανό να δούν ή ακόμη και να έχουν ακουστά, αρκετές από τις ταινίες που πρωταγωνίστησαν στις φετινές Χρυσές Σφαίρες. Η αλήθεια είναι πως όλες οι τελετές βραβείων έχουν υποστεί σοβαρή μείωση τηλεθέασης τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο το κοινό για τις Χρυσές Σφαίρες, είχε διατηρηθεί σταθερά σε υψηλά επίπεδα με ακροαματικότητα που άγγιζε και 18 με 20 εκατομμύρια θεατές από το 2013.

Πηγή: New York Times

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χρυσές Σφαίρες 2021: Οι εμφανίσεις που ξεχωρίσαμε στο (virtual!) κόκκινο χαλί

Όλα τα μυστικά πίσω από το εντυπωσιακό look της Anya Taylor-Joy στις #GoldenGlobes2021

Κατακόκκινα χείλη, έντονα smokey eyes, λαμπερά χτενίσματα: Τα beauty looks στις Χρυσές Σφαίρες 2021 ήταν έμπνευση

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT