Χριστούγεννα με την Σταχτοπούτα

Το έργο-σταθμός του σύγχρονου χορού παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, δίνοντας παραμυθένια διάσταση στις γιορτινές μέρες. Μην το χάσετε!

Elle 04 Δεκ. 18
Χριστούγεννα με την Σταχτοπούτα

Tα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο, η περίφημη χορευτική ομάδα του Πριγκιπάτου του Μονακό, παρουσιάζουν στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη από την Παρασκευή 21 έως το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου μια εντυπωσιακή, γεμάτη λάμψη, εκδοχή του αγαπημένου παραμυθιού των παιδικών μας χρόνων, εμπνευσμένη από την αριστουργηματική μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ (συμπαραγωγή με τη ΛΑΒΡΥΣ)! Η Σταχτοπούτα ζωντανεύει στη σκηνή μέσα από τη γοητευτική χορογραφία του Jean-Christophe Maillot, καλλιτεχνικού διευθυντή των Μπαλέτων του Μόντε Κάρλο και ενός από τους κορυφαίους χορογράφους της γενιάς του, τα αφαιρετικά σκηνικά του Ernest Pignon-Ernest, τα ευφάνταστα κοστούμια του Jérôme Kaplan και τους ονειρικούς φωτισμούς του Dominique Drillot.

Τα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο δημιουργήθηκαν το 1909 από τον Σεργκέι Ντιάγκιλεφ και αμέσως συνεργάστηκαν με τους σπουδαιότερους σολίστ της εποχής όπως ο Νιζίνσκι και η Άννα Πάβλοβα. Χάρη στην υψηλή προστασία της πριγκίπισσας Γκρέις του Μονακό, η ομάδα καταξιώθηκε παγκοσμίως και σήμερα, υπό την προεδρία της πριγκίπισσας Καρολίνας του Αννόβερου και την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ζαν-Κριστόφ Μαγιό, θεωρείται μία από τις σημαντικότερες σε όλο τον κόσμο.

Info: www.megaron.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT