Έχεις περιττά κιλά; Η χρήση του λίπους σου θα σε τρελάνει

Μάθε πώς ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να σου φτιάξει γωνίες, να γεμίσει βαθιές ρυτίδες και να κάνει με το λίπος σου πιο νεανικό το πρόσωπό σου.

Elle 25 Φεβ. 19
Έχεις περιττά κιλά; Η χρήση του λίπους σου θα σε τρελάνει

θεραπεία προσώπου

Φωτογράφος: Θανάσης Κρίκης

Είναι το νέο concept στην πλαστική χειρουργική. Από macrofat έχουμε nanofat, δηλαδή από το λίπος που περισσεύει π.χ. στην κοιλιά, έχουμε, μεταφορικά μιλώντας, τα… νανοκύτταρά του. Με αυτά, που είναι 100% δικά μας, γεμίζουμε ζώνες στο πρόσωπο και το σώμα που θέλουν κάλυψη ή απλά μια πιο νεανική όψη. Έχετε ουλές ακμής; Βαθιές γραμμές; Σακούλες κάτω από τα μάτια;

Όπως εξηγεί η πλαστικός χειρουργός Έλενα Τζαμαντάκη το φυσικό, δικό μας λίπος στην εξευγενισμένη του μορφή δίνει τη λύση με ασφάλεια: «Υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία για να πάρουμε το λίπος με τα βλαστοκύτταρά του και να ανανεώσουμε με αυτό σημεία στο πρόσωπο και το σώμα. Μελέτες δείχνουν ότι η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος λιποαναρρόφησης όπως αυτή που γίνεται με το Vaser ή με συγκεκριμένη δόνηση, όχι όμως με λέιζερ, δεν τα καταστρέφει. Έτσι, διατηρούνται ζωντανά κατά την έξοδό τους από το σώμα».

Η ειδικός συνεχίζει: «Στην συνέχεια δεν πρέπει να τα φέρουμε σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα. Γι’ αυτό επιλέγουμε να τα βάλουμε αμέσως σε ένα κλειστό σύστημα χωρίς οξυγόνο, όπου θα αφαιρεθούν τα υγρά τους. Με επεξεργασία που γίνεται σε αυτή τη συσκευή, από macrofat παίρνουμε το nanofat που είναι σε πολύ μικρά κομμάτια. Το χρησιμοποιούμε για τις ρινοπαρειακές αύλακες δίπλα από το στόμα, το λαιμό, το ντεκολτέ, στα χέρια (αν φαίνονται οι φλέβες)».

Προσοχή! Όπως διευκρινίζει η γιατρός, το nanofat ενδείκνυται για πολύ «λεπτές» διαδικασίες. Αντίθετα, για αποκατάσταση και γέμισμα μεγάλων περιοχών όπως στους γλουτούς ενδείκνυται το macrofat. Επίσης, έχετε υπόψη σας ότι το λίπος αυτό δεν θα διαρκέσει για πάντα. Θα απορροφηθεί σταδιακά και μετά από 3 χρόνια θα χρειαστεί επανάληψη. Info: plasticsurgery-plasis.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT