ELLE EASY LIVING – Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΩΝ ΑΠΟΛΑΥΣΕΩΝ

Οι ονειροπόλοι μάς ανοίγουν δρόμους Οι άνθρωποι βρίσκουμε διάφορους τρόπους να ηρεμούμε την ψυχή μας: τον διαλογισμό, το περπάτημα, το τρέξιμο, τη μουσική, την τέχνη, το μαγείρεμα, τα βιβλία… Αυτήν ακριβώς την προσπάθεια του σύγχρονου ανθρώπου, να ρίξει ταχύτητα και να βρει το προσωπικό του καταφύγιο μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο πληροφορία και θόρυβο, θελήσαμε […]

Elle 15 Ιαν. 19
ELLE EASY LIVING –  Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΩΝ ΑΠΟΛΑΥΣΕΩΝ

Οι ονειροπόλοι μάς ανοίγουν δρόμους

Οι άνθρωποι βρίσκουμε διάφορους τρόπους να ηρεμούμε την ψυχή μας: τον διαλογισμό, το περπάτημα, το τρέξιμο, τη μουσική, την τέχνη, το μαγείρεμα, τα βιβλία… Αυτήν ακριβώς την προσπάθεια του σύγχρονου ανθρώπου, να ρίξει ταχύτητα και να βρει το προσωπικό του καταφύγιο μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο πληροφορία και θόρυβο, θελήσαμε να αποτυπώσουμε στην ειδική συλλεκτική έκδοση ELLE EASY LIVING που κυκλοφορεί ανεξάρτητα στα περίπτερα. Ο βασικός μας στόχος είναι να ταξιδέψετε με το νου. Να ονειρευτείτε και -γιατί όχι;- να κάνετε χώρο στη ζωή σας για πράγματα και εμπειρίες που θα δίνουν βάθος στην καθημερινότητα.

Για εμένα αυτό το ταξίδι ξεκίνησε με το βιβλίο Η Τέχνη της Ηρεμίας: Μια Περιπέτεια Χωρίς Κίνηση του Pico Iyer (εκδ. Key Books), το οποίο είναι εικονογραφημένο με φωτογραφίες μιας υπέροχης Ισλανδής, της Eydis Einarsdottir, την οποία φιλοξενούμε στο τεύχος αυτό. Η Eydis κάθε χρόνο φεύγει από τον Καναδά όπου ζει και επιστρέφει στην Ισλανδία για να φωτογραφήσει τις θάλασσες της πατρίδας της και τη σιωπή που κυριαρχεί στο χειμωνιάτικο τοπίο. Από τη στιγμή που διάβασα το βιβλίο και είδα τις εικόνες της, είναι σαν να έχω μπει σε ένα μονοπάτι που με οδηγεί διαρκώς σε καινούριες εκδόσεις, εικόνες, μουσικές και που, τελικά, φωτίζει άγνωστες πτυχές και κόσμους μέσα μου. Αυτό που συνειδητοποίησα -και που επιβεβαιώνουν όλοι οι δημιουργικοί άνθρωποι που μοιράζονται μαζί μας, στις σελίδες που ακολουθούν, τις αντίστοιχες εμπειρίες τους- είναι ότι τα πιο μακρινά ταξίδια ξεκινούν πρώτα από τον νου. Βασική προϋπόθεση για να βρεις το δικό σου μονοπάτι, είναι να τολμήσεις να αναμετρηθείς με την εσωτερική σου σιωπή.

Ελπίζω το ELLE EASY LIVING να γίνει για εσάς ένας οδηγός που θα σας πάει λίγο πιο πέρα από τον εαυτό σας, στις όχθες της φαντασίας. Θα σας πείσει να αφεθείτε στη σιωπή για να ακούσετε τη μελωδία της. Να μείνετε λίγο «ακίνητοι» για να βρείτε τη δική σας Ιθάκη.

Φλώρα Τζημάκα

ftzimaka@alphamag.gr

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ELLE

  • Στιγμές σε υπέροχα σπίτια
  •  Γεύσεις που ξυπνούν τις αισθήσεις
  • Αποδράσεις για να βρεις τον χαμένο χρόνο
  •  Δημιουργικοί άνθρωποι που εμπνέουν

    ELLE EASY LIVING
    ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ!

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: