Emily Ratajkowski: ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Ασυµβίβαστη, ερωτική, ανατρεπτική και απόλυτα σέξυ. H πιο hot σταρ της πασαρέλας και µούσα του νέου αρώµατος Pure XS For Ηer του Paco Rabanne βάζει την ανεξαρτησία και τη θηλυκή της δύναµη πάνω από όλα.

Elle 11 Φεβ. 19
Emily Ratajkowski: ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Μαύρο φόρεµα από λύκρα και φόρεµα µε πλάκες από ακετάτη και µεταλλικό πλέγµα, όλα Paco Rabanne.

«Σταµατήστε να µου λέτε τι πρέπει να φοράω ή τι πρέπει να κάνω µε το σώµα µου. Ευχαριστώ». Αυτή ήταν η αφοπλιστική απάντηση της Emily Ratajkowski στη σκληρή κριτική που δέχτηκε στο Twitter επειδή δεν φόρεσε σουτιέν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης διαµαρτυρίας στο Καπιτώλιο της Ουάσινγκτον. Το tweet της συνόδευσε µε δηµοσίευση της συγγραφέα και ακτιβίστριας Naomi Wolf: «Εχθρός µας δεν είναι το κραγιόν. Μας αξίζει να φοράµε κραγιόν, αν αυτό θέλουµε, όπως µας αξίζει και η ελευθερία να εκφράζουµε τις απόψεις µας. Μας αξίζει να είµαστε σέξυ και ταυτόχρονα σοβαρές».

Η συµµετοχή της Ratajkowski σε αυτή την πορεία διαµαρτυρίας για την εκλογή του δικαστή Brett Kavanaugh στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ τον περασµένο Οκτώβριο είχε ως αποτέλεσµα τη σύλληψή της. Καθώς φαίνεται, όµως, τίποτα δεν µπορεί να σταθεί εµπόδιο στον δρόµο του τυφώνα Emily. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που υποστηρίζει σθεναρά ότι θα κάνει ό,τι γουστάρει µε το σώµα της. Και φυσικά δεν θα είναι η τελευταία. Η ίδια συστήνεται στους 20,8 εκ. ακολούθους της στο Instagram ως µοντέλο, ηθοποιός, φεµινίστρια και σχεδιάστρια. Η καυτή 27χρονη Αµερικανίδα βρέθηκε κάτω από τους προβολείς της ποπ κουλτούρας µε την εµφάνισή της στο αµφιλεγόµενο βιντεοκλίπ του κοµµατιού Blurred Lines, όπου χόρευε σχεδόν γυµνή στο πλάι των τραγουδιστών Robin Thicke και Pharrell Williams. Με τη δηµοτικότητά της στα ύψη, δεν άργησαν οι προτάσεις για συνεργασίες µε µεγάλους οίκους µόδας, οι λαµπερές καµπάνιες και οι εµφανίσεις στα σηµαντικότερα runways του κόσµου.

«ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΦΟΡΕΣΟΥΜΕ ΜΠΟΥΡΓΚΑ ‘H ΜΠΙΚΙΝΙ».

Το τελευταίο συµβόλαιο που υπέγραψε είναι για την καµπάνια του Pure XS For Ηer, του νέου αρώµατος του Paco Rabanne, στο οποίο ο ιταλικός οίκος κατάφερε να συνδυάσει άψογα τις θηλυκές νότες µε ένα απόλυτα αισθησιακό διαφηµιστικό σποτ. Στόχος του οίκου είναι να εκφράσει το πνεύµα ενός φεµινισµού που µιλά στις καρδιές των νεαρών γυναικών τού σήµερα. Τον φεµινισµό που υποστηρίζει ένθερµα και η ίδια η Ratajkowski µέσα από τα posts και τις συνεντεύξεις της.

https://www.youtube.com/watch?v=-6jK_Nzb9HQ

O οίκος Paco Rabanne είναι ένα πρωτοπόρο brand που έχει συνδεθεί µε θρύλους του θεάµατος και της µόδας, όπως η Jane Fonda και η Jane Birkin.
Το γεγονός ότι βρίσκοµαι στην ίδια λίστα µε εκείνες είναι από µόνο του µεγάλη ευθύνη. Είναι και οι δύο πολύ προοδευτικά άτοµα και αγωνίστηκαν για τη βελτίωση της εικόνας της γυναίκας. Το Pure XS for Her εκπροσωπεί τη γυναίκα που µάχεται να κατακτήσει όσα περισσότερα µπορεί.

Τι σηµαίνει για εσάς θηλυκότητα;
Να αισθάνεσαι ισχυρή, όµορφη, υπέροχη και γεµάτη ενέργεια.

Φούτερ µε µεταλλιζέ κουκούλα, Paco Rabanne.

Και ποια είναι η άποψή σας για τον φεµινισµό σήµερα;
Φεµινισµός είναι η δυνατότητα να επιλέγουµε αυτό που θέλουµε, η ελευθερία να διαλέγουµε µόνες µας αν θα φορέσουµε µπούργκα ή µπικίνι.

Τι σας βοήθησε να καλλιεργήσετε την αυτοπεποίθηση που έχετε σήµερα;
Οι γονείς µου ήξεραν πολύ καλά ποια ήταν τα ενδιαφέροντά τους και τι είδους ζωή ήθελαν να ζήσουν. Εγώ µεγάλωσα χωρίς αδέρφια, περιτριγυρισµένη από ενήλικες. Ο παππούς µου συνεχώς µας παρότρυνε να συζητάµε για ιδέες και όχι για τους άλλους.

Φούτερ, cropped top, φούστα και σαγιονάρες, όλα Paco Rabanne.

Υποστηρίζετε µε σθένος ότι κανένας δεν πρέπει να κρίνεται βάσει της εξωτερικής του εµφάνισης. Πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό;
Όχι. Το σίγουρο είναι ότι όλα περιστρέφονται γύρω από το πόσο ελκυστικός είναι κάποιος. Πιστεύω, όµως, ότι εµάς τους ίδιους δεν πρέπει να µας απασχολεί αυτό. Είναι πολύ σηµαντικό να µην αναλωνόµαστε σε όσα σκέφτονται οι άλλοι για την εµφάνισή µας. Γιατί όσο περισσότερη σηµασία τους δίνουµε, τόσα περισσότερα πράγµατα χάνουµε από τη ζωή µας.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν σας απασχολεί το ότι δείχνετε τόσο πολύ το σώµα σας στις φωτογραφίες σας;
Για εµένα το γυµνό είναι τέχνη. Μια γυναίκα χωρίς ρούχα δεν έχει πάντα να κάνει µε το σεξ. Είναι οµορφιά και αισθησιασµός.

Υποθέτω όµως ότι µια καλή εξωτερική εµφάνιση βοηθάει…
Σίγουρα. Έχω όµως και φίλες που φορούν µεγαλύτερα νούµερα, που έχουν γίνει µητέρες και είναι υπέροχες και αισθησιακές. Αντιµετωπίζω το σώµα µου ως σώµα. Το σίγουρο είναι ότι έχω καλά γονίδια και προσέχω το κορµί µου παραµένοντας δραστήρια.

Τοπ µε µεταλλικές πλάκες, παντελόνι φιζό και σαγιονάρες, όλα Paco Rabanne.

Τι σας αρέσει περισσότερο στο Instagram;
Είναι σαν να είσαι ο καλλιτεχνικός διευθυντής στο δικό σου περιοδικό. Πρέπει όµως να οµολογήσω ότι πλέον είµαι εθισµένη. Θέλω να έχω κάποιες στιγµές που απλώς ονειρεύοµαι χωρίς να µε αποσπά κάτι.

Υπάρχουν διαφορές ανάµεσα στην πραγµατική Emily και εκείνη που βλέπουµε στις φωτογραφίες;
Φυσικά! Και επιπλέον πιστεύω ότι είναι πολύ σηµαντικό να υπάρχουν αυτές οι διαφορές. Την προσωπική µου ζωή την προστατεύω. Όταν ανεβάζεις όσες φωτογραφίες και βίντεο ανεβάζω εγώ, ο κόσµος έχει την τάση να πιστεύει ότι σε γνωρίζει. Αυτή όµως δεν είναι η πραγµατικότητα.

Ζέρσεϊ τοπ µε ζιβάγκο, Benetton. Φόρεµα από µεταλλικές πλάκες και σαγιονάρες, όλα Paco Rabanne.

Το τελευταίο στιγµιότυπο της ζωής σας που έγινε viral ήταν ο γάµος σας…
Αφού τα media γνώριζαν ήδη ότι θα γίνει, αποφάσισα να είµαι εγώ εκείνη που θα αποκαλύψει τα νέα.

Ακόµη και έτσι, όµως, κάθε λεπτοµέρεια της ιστορίας αγάπης σας είναι αρκετά αυθεντική: ο σύζυγός σας, Sebastian Bear-McClard, σας ζήτησε να τον παντρευτείτε µε ένα δαχτυλίδι από συνδετήρα, παντρευτήκατε φορώντας ένα µουσταρδί κοστούµι από τα Zara…
Ήταν απόφαση που πήραµε από κοινού. Το είχαµε ήδη συζητήσει. Ούτε η µητέρα µου φόρεσε λευκά την ηµέρα του γάµου της.

Πώς βρίσκετε την ισορροπία στον γάµο σας;
Γάµος σηµαίνει να συµβιβάζεσαι µε τα «θέλω» του άλλου, ώστε να µπορέσετε να γίνετε οικογένεια. Τώρα, µεταξύ µας υπάρχει µεγαλύτερη εµπιστοσύνη και σιγουριά απ’ ό,τι πριν. Ελπίζω να είναι κάτι που θα κρατήσει µια ζωή.

Ταξιδεύετε συνέχεια. Πώς αντιµετωπίζετε αυτή την απόσταση στη σχέση σας;
Χάρη στην τεχνολογία και στις βιντεοκλήσεις! Αν και µου λείπει πολύ, πιστεύω ότι είναι σηµαντικό για εµένα να έχω τη δική µου ζωή και να µην είµαστε διαρκώς µαζί. Είναι ο µόνος τρόπος για να καταφέρω να εξελιχθώ αυτόνοµα, αλλά και για να γίνουµε καλύτερο ζευγάρι. Μου αρέσει πολύ που και εκείνος κάνει το ίδιο.

Ιnfo: Ακολουθήστε την Emily Ratajkowski στο Instagram: @emrata

Συνέντευξη: Paola Saez de Montagut
Φωτογράφος: Rafa Gallar, επιµέλεια: Inmaculada Jimenez Mateos

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT