Έτσι θα προλάβεις τα σημάδια της φωτογήρανσης

Λίγες απλές κινήσεις στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου φτάνουν για να την ενισχύσεις πριν από την έκθεση στον ήλιο.

Elle 13 Ιουλ. 20
Έτσι θα προλάβεις τα σημάδια της φωτογήρανσης
Φωτογράφος: Christine Kreiselmaier / Marlowe Paris, Styling: Nicole Smallwood, Μακιγιάζ- Μαλλιά: Sophie Higginson, Μοντέλο: Lise Olsen / Team Model, Norway, Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο Cheval Blanc Randheli στις Μαλδίβες.

Αρκεί να φορτίσεις θετικά τις… μπαταρίες της αναπληρώνοντας την υγρασία και οχυρώνοντας την υδρολιπιδική της ασπίδα, η οποία την προστατεύει από το ενδογενές και το εξωγενές στρες.  Στην αγορά καλλυντικών υπάρχει πληθώρα επιλογών (ενυδατικές κρέμες, οροί και μάσκες) που κάνουν ακριβώς αυτό. «Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να σταματήσεις όλες τις δερματολογικές πράξεις που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς, όπως τα ρετινοειδή, τα οξέα φρούτων και τις θεραπείες κατά της ακμής μία εβδομάδα πριν από την έκθεση στον ήλιο», συμβουλεύει η Dr Nina Roos, δερματολόγος με έδρα το Παρίσι και συγγραφέας του βιβλίου Une Peau en Pleine Forme (Επιδερμίδα σε φόρμα, εκδ. Solar).

Φωτογράφος: Christine Kreiselmaier / Marlowe Paris, Styling: Nicole Smallwood, Μακιγιάζ- Μαλλιά: Sophie Higginson, Μοντέλο: Lise Olsen / Team Model, Norway, Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο Cheval Blanc Randheli στις Μαλδίβες.

«Στόχος είναι να την προστατεύσεις από το οξειδωτικό στρες», λέει η Roos, και συνεχίζει: «Τη θερινή περίοδο προσπάθησε να καταναλώνεις περισσότερα εποχιακά φρούτα και λαχανικά. Αυτές είναι οι κύριες πηγές βιταμινών που χρειάζεται το δέρμα για να αμυνθεί απέναντι στις καλοκαιρινές επιθέσεις. Μπορείς επίσης να ενισχύσεις αυτή την πρόσληψη με συμπληρώματα διατροφής, τα οποία παρέχουν πολυφαινόλες, βήτα-καροτένιο και λυκοπένιο». Και επειδή τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής, απαραίτητη είναι επίσης η εξειδικευμένη φροντίδα της εύθραυστης αυτής ζώνης του προσώπου. Ως γνωστόν, το δέρμα εκεί είναι πολύ λεπτό και επιρρεπές στις εξωτερικές επιθέσεις (ηλιακή ακτινοβολία, αλάτι της θάλασσας κ.λπ.). Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας γύρω από τα μάτια είναι σχεδόν ανύπαρκτο, με αποτέλεσμα τον σχηματισμό γραμμών αφυδάτωσης και ρυτίδων. Και μπορεί τα μεγάλα σκούρα γυαλιά και τα καπέλα XXL να είναι και φέτος στη μόδα, ωστόσο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δεν αρκούν για να προστατεύσουν τα μάτια από την ηλιακή ακτινοβολία. Εκτός λοιπόν από το αντιηλιακό, δεν πρέπει να παραμελείς τη φροντίδα τους με εξειδικευμένα προϊόντα αντιγήρανσης.

 

Hydra Life Sorbet Droplet Emulsion του Dior: Υπερενυδατική σύνθεση για ματ εφέ με εκχύλισμα μολόχας, ιδανική για τις υψηλές θερμοκασίες του καλοκαιριού.

Mineral 89 Mask της Vichy: Υφασμάτινη μάσκα εντατικής ενυδάτωσης που αποκαθιστά τον επιδερμικό φραγμό σε δέκα μόλις λεπτά.

Blue Heart Crème de la Mer της La Mer: Η πολυαγαπημένη κρέμα του brand με το θρυλικό νέκταρ Miracle Broth από τις ακτές του Βανκούβερ, σε συλλεκτική συσκευασία για την προστασία των ωκεανών.

Aqua Bounce Flash Mask της Biotherm: Υφασμάτινη μάσκα εμποτισμένη με υαλουρονικό οξύ και νερό Life Plankton η οποία ξεδιψά την επιδερμίδα σε 15’.

Aqua Beelicious Eye Gel της Apivita: Απαλύνει μαύρους κύκλους και σημάδια κούρασης ενώ αφήνει το δέρμα στην περιοχή απαλό, δροσερό και φρέσκο (στα φαρμακεία).

Sunissime Stick Yeux SPF 50 της Lierac: Πρακτικό αντιηλιακό στικ ματιών σε μορφή μολυβιού για να το έχεις πάντα μαζί σου (στα φαρμακεία).

Vital Skin-Strengthening Super Serum της Kiehl’s: Ορός ενδυνάμωσης του δέρματος με υαλουρονικό οξύ που βοηθά να αντιστέκεται στους στρεσογόνους παράγοντες (ήλιος, ρύπανση, άγχος κ.λπ.).

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT