Γιατί όλες οι γυναίκες τρελαίνονται για τον Richard Madden;

Μπορεί ως Robb Stark να έμεινε από νωρίς εκτός του Game of Thrones, αλλά ήρθε η ώρα για τον γοητευτικό ηθοποιό να κάνει το δικό του... παιχνίδι.

Elle 01 Ιουν. 19
Γιατί όλες οι γυναίκες τρελαίνονται για τον Richard Madden;

Φωτογράφος: Elizabeth Weinberg, styling: Deborah Afshani

O 32χρονος Σκοτσέζος με τις έντονες γωνίες στο πρόσωπο άφησε γρήγορα τα επικά σετ του Game of Thrones μιας και ο χαρακτήρας του, ο Robb Stark, έμεινε εκτός της διεκδίκησης του θρόνου από τη δεύτερη κιόλας σεζόν. Πέρυσι, όμως, όλοι θυμήθηκαν ξανά τον γοητευτικό ηθοποιό μετά την ερμηνεία του ως πληγωμένου συναισθηματικά σωματοφύλακα στη σειρά Bodyguard του BBC. Τώρα θα δούμε για μια ακόμη φορά τι μπορεί να κάνει υποκριτικά, αφού πρωταγωνιστεί στη νέα μουσική βιογραφία Rocketman (30/5 στις ελληνικές αίθουσες) που αφορά τη ζωή του Elton John. «Μου αρέσει πολύ που έπρεπε να υποδυθώ έναν μπάσταρδο», λέει ο ίδιος αναφερόμενος στον ρόλο του, τον John Reid. Ο Reid ήταν μουσικός, μάνατζερ και πρώην εραστής του Elton John (τον τραγουδιστή υποδύεται άψογα o Taron Egerton). «Έχει μείνει στην ιστορία ως κακός, επειδή του άρεσε να επιτίθεται στους ανθρώπους», λέει ο Madden. «Ο Reid είχε επίσης πολλές στιγμές γοητείας και γενναιοδωρίας, αλλά το να ερμηνεύει κανείς τη χειριστική πλευρά του χαρακτήρα του είναι πολύ πιο διασκεδαστικό», συνεχίζει.

Ο ηθοποιός ετοιμάζεται να εγκαταλείψει το Λονδίνο όπου ζει τα τελευταία χρόνια για να μείνει στο Λος Άντζελες. Ακόμη δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο concept και δεν έχει βρει επίσημα δουλειά ή σπίτι. Επίσης, είναι και μόνος. Μάλλον διανύει μια από εκείνες τις κομβικές στιγμές στη ζωή που όλα είναι έτοιμα να αλλάξουν. Πριν από μερικές ημέρες οι βρετανικές εφημερίδες γέμισαν με δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει χωρίσει από το κορίτσι του, την επίσης ηθοποιό Ellie Bamber. Ο ίδιος προτιμά να μη μιλάει για τα προσωπικά του. «Είναι απλά ένας θόρυβος, μια ευχάριστη απόρροια της επιτυχίας που είχε το Bodyguard», παραδέχεται ο ίδιος. Δεν έχει και άδικο. Η συγκεκριμένη σειρά ήταν το πιο επιτυχημένο δράμα του BBC για το 2018. Για το συγκεκριμένο σίριαλ, μάλιστα, ο Madden κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Ά Ανδρικού Ρόλου σε δράμα. «Δεν ασχολούμαι πολύ με όλο αυτό. Σε λίγο καιρό μια άλλη σειρά θα έρθει και ένας άλλος ηθοποιός θα γίνει ο νέος αγαπημένος όλων και θα μπει στη λίστα με τους επικρατέστερους για να παίξει τον επόμενο James Bond», λέει. Αυτό δεν το αναφέρει τυχαία, καθώς επίσης πολλά δημοσιεύματα τον θέλουν φαβορί για τον ρόλο του Πράκτορα 007 και η αλήθεια είναι ότι μάλλον θα του ταίριαζε. «Τα πράγματα μπορεί να είναι λίγο στον αέρα αυτή τη στιγμή, αλλά το απολαμβάνω», αποκαλύπτει ο ίδιος. «Αισθάνομαι πιο ελεύθερος από ποτέ. Θα διαβάσω όσα περισσότερα σενάρια μπορώ τους επόμενους δύο μήνες. Προτιμώ να κάνω αυτό δίπλα σε μια πισίνα στο Λος Άντζελες, παρά να περιμένω τον επόμενο ρόλο πίνοντας μπίρα σε μια βρώμικη pub στο Ανατολικό Λονδίνο» προσθέτει. Έχει άλλωστε πολλούς φίλους εκεί. Έχει αναπτύξει μια δυνατή σχέση με τον Elton John, ενώ κάνει παρέα με την τηλεοπτική του αδερφή στο Game of Thrones, τη Sophie Turner, την οποία βλέπει συχνά. «Έχουν περάσει πολλά χρόνια από εκείνο το περίφημο επεισόδιο του Ματωμένου Γάμου. Σχεδόν νομίζω ότι μιλάω για κάτι στο οποίο δεν είχα καν συμμετάσχει. Είναι πολύ περίεργο, γιατί ήμασταν τόσο κοντά όλοι όταν ήμασταν παιδιά και στη συνέχεια απομακρυνθήκαμε, κάνοντας ο καθένας τα δικά του πράγματα. Και τώρα συναντιόμαστε πάλι και είμαστε ενήλικες». Το ίδιο συμβαίνει και με τα άλλα τηλεοπτικά του αδέρφια, τους Kit Harington και Maisie Williams. Αν του κάνουν ερωτήσεις για το φινάλε της σειράς του ΗΒΟ, σκάει ένα πονηρό χαμόγελο και απαντάει. «Δεν τους ρωτάω. Θέλω να δω το φινάλε σαν αυθεντικός φαν». Ωστόσο, μπαίνει στον πειρασμό να κάνει μια πρόβλεψη. «Για τη Sansa Stark πολλοί πίστευαν ότι είναι αδύναμη, αλλά είχαν ξεχάσει ότι είναι η κόρη της μαμάς της», λέει όλο υπονοούμενα.

Φωτογράφος: Elizabeth Weinberg, styling: Deborah Afshani

Στην προετοιμασία του για το Rocketman, ο Madden μίλησε με πολλούς από τους φίλους του Elton John και του Reid. Η Donatella Versace, για παράδειγμα, βοήθησε τον Madden να προσεγγίσει καλύτερα τον χαρακτήρα του. «Το ζήτημα με τον John Reid ήταν ότι είχε σχεδόν πάντα δίκιο, αλλά ο τρόπος που το διεκδικούσε ήταν λάθος». Μάλιστα με τον Elton John έφτασαν στα δικαστήρια για να διευθετήσουν τα οικονομικά τους. Μετά το 1988, ο ίδιος ο Reid αποσύρθηκε από τη μουσική βιομηχανία και ζει μέχρι σήμερα στην Αυστραλία. Πριν γίνουν όμως όλα αυτά, οι δύο άντρες μοιράστηκαν έναν στενό, συναισθηματικό δεσμό. Όταν τον ρωτούν για τις σεξουαλικές σκηνές του Rocketman, ο Madden κουνάει το κεφάλι και λέει: “Στην αρχή ήμουν φοβισμένος, αλλά κατάλαβα ότι δεν υπάρχουν διαφορές από το να φιλάς στο γύρισμα ένα αγόρι ή ένα κορίτσι. Εντάξει, ίσως τα φιλιά με αγόρι να σου ερεθίζουν το πρόσωπο, λόγω των γενιών», λέει με χιούμορ.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT