Girl Power: Κάναμε 6 ερωτήσεις στη Julia Roberts

Μπορεί να ξεκίνησε την καριέρα της πρωταγωνιστώντας στην ταινία Pretty Woman, πλέον όμως αποδεικνύει ότι οι γυναίκες δεν είναι μόνο όμορφες.

Elle 08 Ιουν. 19
Girl Power: Κάναμε 6 ερωτήσεις στη Julia Roberts

Η ηθοποιός, ακτιβίστρια και φιλάνθρωπος δεν είναι μόνο σούπερ μαμά με τρία παιδιά στην εφηβεία, αλλά και ένα πρόσωπο που υψώνει τη φωνή του για σοβαρά κοινωνικά ζητήματα. Τάσσεται με το μέρος LGBTQ μαθητών, βοηθά στην αφύπνιση της κοινής γνώμης για το σύνδρομο Rett και τις κλιματικές αλλαγές και στηρίζει τους ήρωες της 11 Σεπτεμβρίου, ενώ μαζί με τη Michelle Obama συμμετείχε στο “Running Wild with Bear Grylls” που παρείχε εμβόλια σε παιδιά στην Ναϊρόμπι. Σήμερα είναι διοικητικό στέλεχος του Chime for Change και μάχεται για την ισότητα των φύλων.

Τι σημαίνει “ενδυνάμωση των γυναικών” για εσάς;
Η ενδυνάμωση ξεκινά από την πίστη στον εαυτό μας.

Πότε και τι σας αφύπνισε;
Όταν, ούσα αρκετά μεγάλη, συνειδητοποίησα ότι οι γυναίκες δεν χαίρουν ίσης μεταχείρισης με τους άντρες και άρχισα να βλέπω γύρω μου γυναίκες που υπερασπίζονταν τα πιστεύω τους.

Πώς ασχοληθήκατε με το Chime for Change;
Είμαι περήφανη που είμαι μέλος. Οι γυναίκες ενωμένες έχουμε πολύ μεγάλη δύναμη.

Ποιος είναι ο στόχος και η αποστολή της οργάνωσης;
Πρέπει να λάβουμε δράση για όλα όσα αντιμετωπίζουμε στις μέρες μας. Είναι ευθύνη μας να δείξουμε τον δρόμο στα νεαρά κορίτσια ώστε να έχουν όλες τις ευκαιρίες που χρειάζονται.

Ως γυναίκα ποιο είναι το πιο σοκαριστικό πράγμα που έχετε αντιμετωπίσει; Και το πιο θετικό;
Είναι σημαντικό να επικεντρωνόμαστε στα θετικά και να προχωράμε μπροστά. Οι αξιόλογες γυναίκες που έχω συναντήσει στη ζωή μου με κάνουν να αισθάνομαι ότι μπορούμε να πετύχουμε ό,τι κι αν βάλουμε στο μυαλό μας.

Ποιο είναι το μήνυμά σας για τις γυναίκες του κόσμου;
Πιστέψτε στον εαυτό σας. Πιστέψτε στην αλλαγή.

Chime for Change:
Ο οίκος Gucci λανσάρει το επόμενο κεφάλαιο της καμπάνιας του Chime for Change με νέα δημιουργική ταυτότητα σε συνεργασία με τον Ιταλό καλλιτέχνη MP5 και, φυσικά, τον Alessandro Michele με το μήνυμα “To Gather Together”. Είναι μια έκκληση προς την παγκόσμια κοινότητα να ενώσει τις δυνάμεις της και να στηρίξει την ισότητα των φύλων.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: