H Amber Heard είναι η σταρ που μας εμπνέει τώρα

Η σταρ του Χόλιγουντ μας μιλά για τους αγώνες που δίνει για τα δικαιώματα των γυναικών.

Elle 21 Ιουν. 19
H Amber Heard είναι η σταρ που μας εμπνέει τώρα

Μας εκμυστηρεύεται ότι παλεύει διαρκώς να αποδείξει ότι δεν είναι μια ακόμη όμορφη παρουσία. Είτε την απολαμβάνουμε σε θρίλερ, κωμωδίες ή δραματικά φιλμ, η Αμερικανίδα ηθοποιός εργάζεται σκληρά για να είναι συνεπής τόσο στους ρόλους όσο και στη ζωή της. Υποστηρίζει με σθένος όσους έχουν ξεριζωθεί από την πατρίδα τους και στερούνται βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη. Επιπλέον, μάχεται άφοβα για την ενδυνάμωση των γυναικών μέσω διαφόρων οργανώσεων.

Τι κέντρισε το ενδιαφέρον σας για τα θέματα που αφορούν τις γυναίκες;
Γεννήθηκα γυναίκα. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην ενημερωθώ και να μη θέλω να δράσω ενάντια στις αδικίες που εκείνες υφίστανται σε καθημερινή βάση. Ως γυναίκα, δεν είχα ποτέ την πολυτέλεια να θεωρώ δεδομένη την ασφάλεια, τις ευκαιρίες ή τη δικαιοσύνη που απολαμβάνει το αντίθετο φύλο. Οι αδικίες και τα εμπόδια που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι πολλά. Η επίγνωση αυτή είναι που μου δίνει τόση ενέργεια, με γεμίζει πάθος και με παρακινεί να κάνω κάτι για να τα διορθώσω.

Πώς και πότε δραστηριοποιηθήκατε;
Θα χρησιμοποιήσω μια φράση της Hillary Clinton: «Τα δικαιώματα των γυναικών είναι ανθρώπινα δικαιώματα». Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο τάχθηκα με το μέρος τους και υποστηρίζω οργανώσεις και ανθρώπους αφοσιωμένους στην μάχη υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στηρίζω τους μετανάστες, τα παιδιά που ζουν δύσκολες καταστάσεις, τις περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες και μειονότητες. Είναι θέμα ανθρωπιάς και δικαιοσύνης. Δυστυχώς τα μεγαλύτερα θύματα όλων των αδικιών που συμβαίνουν είναι οι γυναίκες. Παρά το γεγονός ότι αποτελούμε πάνω από το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού, ταυτόχρονα είμαστε και η μεγαλύτερη μειονότητα που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος.

Ποιος είναι ο στόχος και η αποστολή σας;
Η οργάνωση SAMS παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους πιο ευάλωτους του κόσμου, τους μετανάστες. Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη που θα συνοδεύσω την οργάνωση στην επόμενη αποστολή της, η οποία θα προσφέρει ιατρική βοήθεια σε γυναίκες και παιδιά σε περιοχές όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη, όπως οι καταυλισμοί μεταναστών της Συρίας. Αισθάνομαι περήφανη ως γυναίκα και άνθρωπος που μου δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχω σε ενέργειες. Γι’ αυτό, εκτός από τη SAMS, υποστηρίζω οργανώσεις όπως οι Childrens Hospital, ο ΟΗΕ και είμαι πρέσβειρα της ACLU για τα δικαιώματα των γυναικών.

Ποιο είναι το πιο σοκαριστικό περιστατικό που θυμάστε;
Η επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα των γυναικών σε παγκόσμια κλίμακα.

Και το πιο θετικό;
Η δύναμη που έχουμε. Και πόσο αποτελεσματικές μπορούμε να γίνουμε όταν ενωνόμαστε.

Ποιο είναι το μήνυμά σας για τις γυναίκες του κόσμου;
Υψώστε τη φωνή σας και μιλήστε. Χωρίς τη φωνή μας δεν είμαστε παρούσες. Χωρίς την παρουσία μας, είμαστε αόρατες, απρόσωπες. Χωρίς πρόσωπο δεν είμαστε κοινότητα. Χωρίς αυτό το αίσθημα είμαστε αδύναμες. Χωρίς δύναμη δεν υπάρχει δράση. Και χωρίς δράση δεν υπάρχει κινητοποίηση.

Info: unwomen.org, sams-usa.net

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT