Η Kate Winslet μιλάει αποκλειστικά στο ELLE

Με αφορμή τις ιπποδρομίες Prix de Diane Longines και την παρουσίαση της νέας συλλογής της σειράς Record του brand ταξιδέψαμε στο Chantilly της Γαλλίας. Εκεί συναντήσαμε την Ambassador of Elegance της εταιρείας Kate Winslet και μιλήσαμε μαζί της για την ουσία του χρόνου, τη μόδα, την αγαπημένη της σχεδιάστρια και για τις στιγμές που την κάνουν ευτυχισμένη.

Elle 07 Αυγ. 19
Η Kate Winslet μιλάει αποκλειστικά στο ELLE

Η Kate Winslet εμφανίστηκε στη συνέντευξη με τους δημοσιογράφους ντυμένη στα μαύρα, με ελάχιστο μακιγιάζ, αλλά με εκείνη την ανεπιτήδευτη λάμψη που έχουν οι διαχρονικοί σταρ και σε κάνουν να μη θέλεις να πάρεις τα μάτια σου από πάνω τους. Χωρίς διάθεση για «στημένες» απαντήσεις, αλλά με υπέροχες δόσεις (βρετανικού) χιούμορ παραδέχτηκε ότι δεν το ‘χει πολύ με τη μόδα και το shopping, αλλά ότι εκτιμά την υψηλή ραπτική και αν ήταν στο χέρι της θα κυκλοφορούσε μονίμως με μπουρνούζι ή πιτζάμες.

Τι είναι διαχρονικό για εσάς;
Διαχρονικό είναι ένα υπέροχο μαύρο φόρεμα. Το χαμόγελο ενός παιδιού. Η μυρωδιά των ξύλων που καίγονται, των φύλλων του φθινοπώρου, των καλοκαιρινών πρωινών. Η οικογένεια. Η ουσία που κρύβεται πίσω από τον θεσμό της, η ικανότητα που έχουν τα μέλη της να βασίζεται και να σέβεται ο ένας τον άλλον.

Ας μιλήσουμε για μόδα…
Αλήθεια; Είναι απαραίτητο; (γέλια)

Τι σας αρέσει να φοράτε και με τι κριτήρια επιλέγετε ένα outfit;
Ειλικρινά, προτιμώ να μην φοράω πολλά (γέλια). Το αγαπημένο μου outfit είναι το μπουρνούζι ή οι πιτζάμες. Δεν ασχολήθηκα ποτέ πολύ με τη μόδα αν και θα ήθελα. Παρόλα αυτά έχω αγαπημένη σχεδιάστρια, την Isabel Marant. Τα ρούχα της είναι υπέροχα, διαχρονικά, αυτά τα μποτάκια είναι Isabel Marant (σ.σ. δείχνει το μαύρο ζευγάρι που φοράει στην συνέντευξη). Έχω περίπου 5 ζευγάρια μπότες, κυριολεκτικά ζω με αυτές. Τα συγκεκριμένα τα αγόρασα πρόσφατα και είναι ολόιδια με τα προηγούμενα. Μόνο που αυτά είναι καθαρά (γέλια). Πραγματικά θαυμάζω τους μεγάλους σχεδιαστές και εκτιμώ τα καλοραμμένα ρούχα. Αν πρέπει να φορέσω μια τουαλέτα στο κόκκινο χαλί μπορώ να γίνω πολύ συγκεκριμένη με τις γραμμές, τη ραφή και τις λεπτομέρειες και πραγματικά απολαμβάνω την δημιουργία της. Όμως στην καθημερινότητά μου δεν μου αρέσει καθόλου να ψωνίζω και είμαι πολύ κακή σε αυτό. Από την άλλη έχω αυτά τα τεράστια πόδια και δεν μπορώ να βρω εύκολα παπούτσια. Οπότε φοράω μποτάκια Isabel Marant και αθλητικά Superga, και αυτό είναι όλο. Ναι, τον περισσότερο καιρό είμαι ευτυχισμένη με τις πιτζάμες μου.

Αν μπορούσατε να παγώσετε τον χρόνο σε μια συγκεκριμένη στιγμή του επαγγελματικού σας παρελθόντος, ποια θα ήταν αυτή;
Όλα όσα μου έχουν συμβεί ήταν υπέροχα. Είμαι ευχαριστημένη με ό,τι έχω κάνει στο επαγγελματικό μου παρελθόν, ακόμα κι αν κάποιες συνεργασίες ήταν δύσκολες ή περίεργες. Πάντα παίρνω μαζί μου καλές αναμνήσεις από ό,τι κάνω. Αν έπρεπε όμως να παγώσω τον χρόνο σε μία στιγμή θα ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα σε ένα κινηματογραφικό πλατό, όταν ήμουν 17 χρονών. Ήταν τρομακτικό, συναρπαστικό, αναζωογονητικό, διδακτικό, η μεγαλύτερη επαγγελματική στιγμή μου, γιατί αυτή η ταινία έτυχε να είναι τα Ουράνια Πλάσματα. Αν δεν είχα κάνει αυτή την ταινία δεν θα είχα περάσει από casting για το Λογική και Ευαισθησία, επομένως δεν θα ήμουν υποψήφια για Όσκαρ στα 19 μου. Κι αν δεν είχε γίνει αυτό δεν θα είχα συμμετάσχει ποτέ στον Τιτανικό. Και αν δεν είχα παίξει στον Τιτανικό δεν θα είχα κάνει ποτέ την καριέρα που ακολούθησε, αφού αυτό το φιλμ μου άνοιξε τόσες πόρτες. Ο Τιτανικός μου έδωσε την ελευθερία της επιλογής: έγινα μητέρα όταν ήμουν 25, έτσι είχα την πολυτέλεια να βάλω την οικογένεια πρώτη και μετά να επιστρέψω στη δουλειά. Και αυτό ήταν τεράστια ευλογία για μένα. Οπότε ναι, θα ήθελα πολύ να μπορούσα να παγώσω τον χρόνο και να επιστρέψω στο πλατό του Ουράνια Πλάσματα. Να δω πώς ήταν εκείνη η πρώτη μέρα…

Οι Ambassadors of Elegance της Longines Kate Winslet και Simon Baker.

Μιλήστε μας για τις αξίες που μοιράζεστε με την Longines.
Για μένα η δέσμευση είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής: στη δουλειά, στην οικογένεια, στις φιλίες. Η συνεργασία μου με την Longines έπρεπε να είναι μια δέσμευση. Έπρεπε να τη σεβαστώ και να κατανοήσω τι ακριβώς πρεσβεύει. Οι αξίες που είναι σημαντικές για εκείνους, η ακρίβεια, ο επαγγελματισμός, είναι σημαντικές και για μένα. Έχουν να κάνουν με την ηθική, την παράδοση, την οικογένεια, την υπευθυνότητα. Η Longines διατηρεί μακροχρόνιες σχέσεις όχι μόνο με τους Πρεσβευτές της αλλά και με τους ανθρώπους που δουλεύουν για εκείνη. Το έχω διαπιστώσει σε επίσκεψή μου στο εργοστάσιό τους. Κάποιοι από τους υπαλλήλους τους δουλεύουν εκεί για πάνω από 20 χρόνια, σε κάποιες περιπτώσεις οι γονείς τους δούλευαν εκεί πριν από εκείνους. Είναι ευχαριστημένοι με αυτή τη δέσμευση και είναι πολύ όμορφο να βλέπεις κάτι τέτοιο. Όλοι τους νιώθουν μεγάλη τιμή που βρίσκονται εκεί.

Ποιες στιγμές είναι πολύτιμες για εσάς;
Στην οικογένειά μας έχουμε ορίσει μέρες κατά τις οποίες φοράμε μόνο πιτζάμες- τις συστήνω ανεπιφύλακτα. Συνήθως τις σχεδιάζουμε εκ των προτέρων, αλλά υπάρχουν και στιγμές που αυθόρμητα κηρύσσω την «ημέρα πιτζάμας». Υπάρχει βέβαια και ο άντρας μου που αρχίζει τα «ζεσταίνομαι- θέλω να κάνω ντους- πάμε να κάνουμε σέρφινγκ- πάμε μια βόλτα» (γέλια). Η ιδανική μέρα για μένα είναι να βρίσκομαι με τα παιδιά μου και τον άντρα μου. Απλώς να καθόμαστε και να ακούμε μουσική- ο 15χρονος γιος μου είναι φοβερός κιθαρίστας και ντράμερ– ή να μαγειρεύουμε όλοι μαζί. Ειδικά σήμερα, με τα social media, είναι πολύ δύσκολο για μια οικογένεια να θυμηθεί πώς είναι πραγματικά να ζεις σαν οικογένεια. Απολαμβάνω την κανονικότητα της οικογενειακής ζωής, την οποία είμαι ακόμα τυχερή να βιώνω. Στο σπίτι μας δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τα social media γιατί πολύ απλά δεν ασχολούμαστε με αυτά. Αφήνουμε τα κινητά μας στην άκρη και τέλος. Η ζωή είναι πολύ σύντομη. Και για μένα η οικογένεια είναι τα πάντα. Η μαμά μου πάντα έλεγε ότι η οικογένεια πρέπει να έρχεται πρώτη. Και όσο περνάνε τα χρόνια την καταλαβαίνω, γιατί αισθάνομαι το ίδιο.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT