Η τέχνη δεν πάει διακοπές: 15 προτάσεις που το αποδεικνύουν!

Μουσική, σειρές, θερινά σινεμά, θέατρο. Η τέχνη δεν πάει διακοπές. Άλλωστε, ο Αύγουστος είναι ο ιδανικός μήνας για να δούμε ό,τι δεν προλάβαμε τον χειμώνα.

Elle 16 Αυγ. 22
Η τέχνη δεν πάει διακοπές: 15 προτάσεις που το αποδεικνύουν!

Πάμε θερινό
Το πόσο αστείος μπορεί να γίνει ο Brad Pitt, το ξέρουμε. Θα μας το αποδείξει ακόμα μια φορά στην ταινία Bullet Train υποδυόμενος έναν κάπως άτυχο πληρωμένο δολοφόνο που είναι αποφασισμένος αυτή τη φορά, έπειτα από μια σειρά… αναποδιές, να κάνει σωστά τη δουλειά του. Θα τα καταφέρει, άραγε, πάνω στο πιο γρήγορο τρένο του κόσμου; Στις αίθουσες 4/8. Επίσης, δώστε μια ευκαιρία στην Επίσημη Συμμετοχή (4/8), όπου οι Antonio Banderas και Penelope Cruz είναι σε μεγάλα κωμικά κέφια.
Η πρώτη blockbuster ταινία του φθινοπώρου θα είναι η κινηματογραφική μεταφορά του best seller μυθιστορήματος της Delia Owens Εκεί που Τραγουδάνε οι Καραβίδες. Όσοι δεν έχουμε διαβάσει το βιβλίο, θα μάθουμε την ιστορία της Κάια, ενός κοριτσιού που μεγάλωσε στους επικίνδυνους βάλτους της Βόρειας Καρολίνας, γεγονός που την κράτησε απομονωμένη από την υπόλοιπη κοινότητα. Όταν δύο νεαροί από την πόλη γοητεύονται από την ομορφιά της, η Κάια ανοίγεται σε μια νέα ζωή, αλλά όταν ο ένας από τους δύο βρεθεί νεκρός, εκείνη θεωρείται η κύρια ύποπτη. Αυτό είναι η αρχή για να βγουν από τις λάσπες του βάλτου ένα σωρό επικίνδυνα μυστικά. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η Daisy Edgar-Jones (φωτό πάνω) ισορροπεί μεταξύ ευαισθησίας και δυναμισμού (25/8). Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Δώμα.

ο Brad Pitt στο Bullet Train.

Επανέκδοση
Πίσω στο 1995, οι Meryl Streep και Clint Eastwood συναντήθηκαν σε μια από τις πιο ωραίες, συγκινητικές, σπαρακτικές ιστορίες αγάπης που έχουν ζωντανέψει ποτέ στη μεγάλη οθόνη, τις Γέφυρες του Μάντισον. Με τον δεύτερο, μάλιστα, να έχει υπογράψει και τη σκηνοθεσία. Ο Ρόμπερτ είναι ένας ταξιδευτής φωτογράφος για το National Geographic και η ζωή τον φέρνει στο πλευρό της Ιταλοαμερικανίδας Φραντσέσκα στην αγροτική Αϊόβα. Οι δυο τους βιώνουν έναν έρωτα σπάνιας και συνταρακτικής ομορφιάς. Αναζητήστε το στα θερινά από τις 18/8.

Home Cinema
Για ποια σειρά μιλούν όλοι αυτή τη στιγμή; Για το The Bear του Hulu. Εκεί, ένας αναγνωρισμένος σεφ επιστρέφει στο σπίτι του στο Σικάγο, για να αναλάβει το οικογενειακό σαντουιτσάδικο που του άφησε ο αδερφός του, ο οποίος αυτοκτόνησε. Ψυχολογικές μεταπτώσεις, αγωνία και ένταση που… ψιλοκόβεται με το μαχαίρι. Η κάμερα έρχεται κοντά στα γοητευτικά, εκφραστικά πρόσωπα των πρωταγωνιστών, από τους οποίους, φυσικά, ξεχωρίζει ο Jeremy Allen White που έλαμπε και στο σίριαλ Shameless.

Jeremy Allen White, πρωταγωνιστής του The Bear.

Το σίριαλ Severance του Apple TV+ ακολουθεί τον Mark, έναν άντρα που εργάζεται σε μια μυστηριώδη εταιρεία και ο οποίος αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει τη νεοαφιχθείσα Helly. Ακούγεται απλό, αλλά φανταστείτε μυστήριο που θυμίζει Lost και απλώς εκτυλίσσεται μέσα σε γκρίζα γραφεία.
Στo Cinobo κάνει πρεμιέρα το Η Παρθένος του Αυγούστου, όπου παρακολουθούμε μια γυναίκα να κάνει restart στη ζωή της στην αυγουστιάτικη Μαδρίτη. Αν θέλετε κάτι πιο τρομακτικό, τότε επιστρέφουμε πάλι στο Cinobo για τα Μαύρα Γυαλιά του Dario Argento.

Severance


Στο νεοφερμένο στην Ελλάδα Disney+ μόλις έγινε διαθέσιμη η μίνι σειρά Pistol που βασίζεται στην αυτοβιογραφία του κιθαρίστα των Sex Pistols, Steve Jones. Το εγχείρημα φέρει την υπογραφή του βραβευμένου με Oscar Danny Boyle, ο οποίος επέλεξε να διηγηθεί την ιστορία μιας παρέας παιδιών της εργατικής τάξης, που μέσω της μουσικής τους τάραξε ακόμη και την πολιτική σκηνή της Αγγλίας.
Επίσης, στο Disney+ προβάλλεται το Ms. Marvel, που μας συστήνει την Kamala, μια Αμερικανίδα μουσουλμάνα έφηβη, φανατική οπαδό των υπερηρώων, που θα βρεθεί να κατέχει τις υπερδυνάμεις αυτών που θαυμάζει. Από τις σειρές που σας ξέφυγαν τον χειμώνα που μας πέρασε, αυτή που πρέπει να δείτε είναι το Atlanta– το χειμώνα που μας πέρασε προβλήθηκε η τρίτη, καταπληκτική σεζόν-με δημιουργό και πρωταγωνιστή τον Donald Glover. Μαζί του, επίσης φανταστικοί στους ρόλους τους, οι Brian Tyree Henry, Zazie Beetz, LaKeith Stanfield. Είναι αρκετά δύσκολο να περιγράψει κανείς τι ακριβώς είναι το Atlanta. Ο ίδιος ο Donald Glover το έχει περιγράψει ως ένα Twin Peak με ράπερς. Και πάλι όμως είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Η γραφή του είναι σύγχρονη, επίκαιρη, πολιτική και ταυτόχρονα μαγική.

Κάποιοι περιμένουν το House of the Dragon, το prequel του Game of Thrones στο HBO. Πρεμιέρα στις 21/8.

Donald Glover από το Atlanta.

Θέατρο
Οι Πέρσες του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά συνεχίζουν για λίγο την πορεία τους. Πρόκειται για μια παράσταση ουσιαστική για πολλούς λόγους: για τις ερμηνείες, τη λογική πίσω από τη σκηνοθεσία, το μήνυμα, αλλά και τον συμβολισμό. Ο σκηνοθέτης βάζει τον χορό να είναι ο πρωταγωνιστής. Υπάρχουν επίσης στιγμές ενός μαγικού σπαραγμού που θα θυμάστε για καιρό. (Θέατρο Δάσους 2-3/9, Ηρώδειο 9-10/9).
Το Όνειρο Ενός Γελοίου του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι σε σκηνοθεσία Έφης Μπίρμπα και με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη επιστρέφει μέχρι τις 19/9 σε διάφορα θέατρα της Αττικής. Αναζητήστε επίσης, την παραγωγή του Εθνικού Θέατρου, τον Αίαντα του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Αργύρη Ξάφη, ο οποίος αντιμετωπίζει με τρυφερότητα, αλλά και πολιτικό πρόσημο στο κείμενο που είναι αφιερωμένο στον ήρωα που αρνήθηκε να συμβαδίσει με την εποχή του και έμεινε πιστός στις αξίες του μέχρι τέλους.

Πέρσες του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά.
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT