Καθαρισμός προσώπου σε ινστιτούτο

Η πιο συνηθισμένη υπηρεσία που κάνει η αισθητικός δεν γίνεται με τον ίδιο τρόπο σε κάθε τύπο δέρματος. Η Μαίρη Φιλιππαίου, κοσμητολόγος στο MF Day Spa, εφάρμοσε τη διαδικασία και μου αποκάλυψε μυστικά για να έχουμε όμορφη επιδερμίδα.

Elle 20 Μαρ. 13
Καθαρισμός προσώπου σε ινστιτούτο
Συνήθως περιποιούμαι το πρόσωπό μου μόνη με διάφορα προϊόντα. Βέβαια, ενδίδω μία στις τόσες και στον καθαρισμό από επαγγελματία που εφαρμόζει ατμό. Αυτή τη φορά όμως ήθελα να δω αν σε ένα διαφορετικό από το δικό μου δέρμα η ειδικός θα ακολουθήσει την ίδια διαδικασία. Έτσι, πήρα τη φίλη μου τη Μάγια, μια Κρητικιά 25 ετών που φροντίζει το δέρμα της με ένα φαρμακευτικό σαπούνι, άργιλο που μαζεύει το καλοκαίρι από τις παραλίες του νησιού της αλλά και με σπιτική μάσκα με σανταλόξυλο. Υπάρχει περίπτωση να κάνει κάτι λάθος;

«Χμ, το σαπούνι που χρησιμοποιείς για καθαριστικό δεν είναι καλό για το δικό σου δέρμα γιατί το αφυδατώνει» της είπε η κοσμητολόγος Μαίρη Φιλιππαίου. Ακόμα κι αν της το είχε συστήσει δερματολόγος πριν από χρόνια, τότε που ήταν πιο λιπαρή η επιδερμίδα της, οι ανάγκες της έχουν πλέον αλλάξει! Η διάγνωση που έκανε η ειδικός για το δέρμα της ήταν «μεικτό με λιπαρές τάσεις στη μύτη και σημάδια αφυδάτωσης στις παρειές». Επειδή ο καθαρισμός με τον ατμό δεν ενδείκνυται για όλους, αποφάσισε να ακολουθήσει τη διαδικασία με υπερήχους, που είναι κατάλληλοι για ευαίσθητο και αφυδατωμένο δέρμα. «Στόχος σε πρώτη φάση είναι η ενυδάτωση και η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Αν κάνουμε ατμό αυτή τη στιγμή, θα προκαλέσουμε περισσότερη αφυδάτωση» εξήγησε η κοσμητολόγος.

Καθώς η σπάτουλα των υπερήχων εφαρμοζόταν ανώδυνα στην επιδερμίδα της Μάγιας, έβλεπα τα νεκρά κύτταρα να… πετάγονται με τη μορφή υδρατμών. Στη συνέχεια η κοσμητολόγος άπλωσε στο δέρμα της ένα ενυδατικό, ήπιο απολεπιστικό επαγγελματικό προϊόν με κόκκους βερίκοκου «για να αφαιρέσει το ξεφλούδισμα που υπήρχε πριν και να συγκρατήσει τα επίπεδα της υγρασίας». Ακολούθησε ένας ενυδατικός ορός με ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C), που προσφέρει λάμψη και αντιοξειδωτική προστασία, και μια κούρα για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών με τζίνσενγκ, εκχύλισμα πατάτας και άλλα αντιοξειδωτικά και αποσυμφορητικά συστατικά. Η κρέμα που απλώθηκε στο πρόσωπο περιείχε GLA (γάμμα λινολενικό οξύ για ενυδάτωση), έλαιο borage και εκχυλίσματα από θαλάσσια λουλούδια.

Η περιποίηση ολοκληρώθηκε με μια μαύρη μάσκα (Black Μasque της Gerard's) με βαλσαμόλαδο, έλαιο αβοκάντο, καλέντουλα, αχιλλέα, όλα με καταπραϋντική δράση. Τα δραστικά συστατικά εισχώρησαν βαθύτερα χάρη στους ενυδατικούς υπερήχους που εφάρμοσε η ειδικός. Οι συμβουλές που έδωσε στη φίλη μου η Μαίρη Φιλιππαίου ήταν: καθαρισμός 1 φορά ανά 4 μήνες, αντικατάσταση του σαπουνιού με ένα ήπιο καθαριστικό, χρήση κρέμας ματιών και αντιηλιακού καθημερινά σε πρόσωπο και χέρια. 

Συμβουλές από την ειδικό

– Ο καθαρισμός στο σπίτι μπορεί να γίνεται και μία φορά την ημέρα, κατά προτίμηση το βράδυ. Ποντάρετε στο κατάλληλο για την περίπτωσή σας προϊόν.
– «Αν κάποιος έχει ακμή, κάνω κυρίως ατμό και φυτικό πίλινγκ με βότανα για να καυτηριάσω το σμηγματογόνο θύλακα. Αν υπάρχουν κύστεις, δεν τις πειράζω» τόνισε η κ. Φιλιππαίου.
– Αποφύγετε να σπάτε τα σπυράκια γιατί ενδέχεται να προκαλέσετε μόλυνση και να δημιουργηθούν σημάδια.

Πληροφορίες για τον καθαρισμό: MF Day Spa, τηλ.: 210 9014211, www.mfdayspa.gr

 
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: