Κρύσταλλος – Το φυσικό όπλο για τον ιδρώτα;

Ένα 100% φυσικό πέτρωμα δρα κατά της δυσοσμίας χωρίς να κλείνει τους πόρους. Το χρησιμοποιώ εδώ και εφτά χρόνια και μοιράζομαι μαζί σας την εμπειρία μου.

Elle 20 Ιουν. 13
Κρύσταλλος – Το φυσικό όπλο για τον ιδρώτα;

Όταν άκουσα πρώτη φορά γι' αυτό -ένα πέτρωμα το οποίο βρέχεις και απλώνεις στις μασχάλες για τη δυσοσμία- έμεινα έκπληκτη. «Είναι απλώς ένα ορυκτό; Και είναι αποτελεσματικό;» ρώτησα. Τελικά ο αποσμητικός κρύσταλλος που διαφημίζεται αρκετά τελευταία είναι ένα από τα προϊόντα που αποτελούν σταθερή αξία στο μπουντουάρ μου. Μου αρέσει γιατί δεν λεκιάζει τα ρούχα, είναι άοσμος και απόλυτα φυσικός.

Αυτό που τον κάνει ιδιαίτερο είναι ότι ως ορυκτό έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Επειδή λοιπόν λειτουργεί ως αντισηπτικό, αποτρέπει τη δυσοσμία χωρίς να εμποδίζει την έκκριση ιδρώτα. Όπως επισημαίνει η δερματολόγος-ομοιοπαθητικός Ζωγράφω Τσιούμα, η ίδια το συστήνει σε ανθρώπους με δερματίτιδα, έκζεμα και αλλεργία σε προϊόντα με άρωμα και συντηρητικά, ακριβώς επειδή δεν περιέχει τίποτε από αυτά.

Βέβαια, θα αναρωτηθείτε: λειτουργεί ένα άοσμο προϊόν; Προσωπικά έχω μείνει ευχαριστημένη. Το στοιχείο που με απασχόλησε περισσότερο διαβάζοντας άρθρα σε διάφορα sites είναι αν ένα τέτοιο ορυκτό θεωρείται 100% αθώο, από τη στιγμή που στα συστατικά του συμπεριλαμβάνεται συνήθως το αργίλιο (αλουμίνιο), αν και σε φυσική μορφή. Όπως μου επιβεβαίωσε η χημικός και αναπληρώτρια καθηγήτρια κοσμητολογίας Αθανασία Βαρβαρέσου, δεν υπάρχει μελέτη που να επιβεβαιώνει τη διαδερμική απορρόφηση των συστατικών ammonium alum και potassium alum (ονομασίες που ίσως βρείτε στην ετικέτα) στον άνθρωπο και δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι τοξικά. 

Info: Αποσμητικό κρύσταλλο 100% φυσικό κυκλοφορούν διάφορες εταιρείες π.χ. Macrovita, Iceguard (Ransom), Tawas Stick, Saltic (από ορυκτό αλάτι Ιμαλαΐων). Διατίθεται στα φαρμακεία.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT