Λύσεις για τέλεια πόδια

Ας μην περιμένουμε να έρθει το καλοκαίρι για να περιποιηθούμε τα πέλματά μας. Οι ειδικοί μάς δίνουν λύσεις και χρήσιμες συμβουλές.

Elle 27 Φεβ. 13
Λύσεις για τέλεια πόδια

Τα πέλματα είναι το πιο… παραμελημένο σημείο στο σώμα μου. Απέχουν πολύ από τις πατούσες μωρού που υπόσχονται οι διαφημίσεις προϊόντων για τα κάτω άκρα. Αποφάσισα, λοιπόν, να πάρω την… κατάσταση στα χέρια μου ξεκινώντας με μια επίσκεψη στο Κέντρο Ποδιού στην καρδιά της Αθήνας. Εδώ απευθύνονται όσοι θέλουν να δοκιμάσουν το πεντικιούρ τελευταίας γενιάς, που αφαιρείται με τη θερμότητα, αλλά και να κάνουν θεραπεία για κάλους και άλλα προβλήματα.

Αφού κάθισα σε μια καρέκλα, η ποδολόγος Σοφία Ασλανίδου κοίταξε προσεκτικά τα πέλματα και τα δάχτυλα των ποδιών και έβαλε στόχο να απομακρύνει τις σκληρύνσεις με την ξηρή μέθοδο. Τι σημαίνει αυτό; Ξεχάστε τη λεκάνη με το νερό της πεντικιουρίστα. Βασικά της εργαλεία ήταν ένα ψαλιδάκι και μια χειρουργική λεπίδα. Μη σας τρομάζει το όνομα της τελευταίας. Με αυτήν απομάκρυνε τα στρώματα νεκρών κυττάρων που είχαν σκληρύνει το δέρμα χωρίς εγώ να πονέσω καθόλου. Στη συνέχεια με έναν τροχό λείανε την επιφάνεια και άπλωσε μια μαλακτική κρέμα με ουρία 10%.

Φυσικά η επίσκεψη δεν τελείωσε εκεί. Αφού απόλαυσα την αίσθηση του απαλού δέρματος, η ποδίατρος Ράνια Αγγελίδη μού ζήτησε να περπατήσω ξυπόλυτη. «Από το βάδισμα καταλαβαίνουμε αν καταπονείς τα πόδια και έχεις λάθος στάση σώματος. Σε κάποιους ανθρώπους μπορεί να προτείνουμε ορθωτικό πέλμα εφόσον διαπιστωθεί πτώση μετατάρσιου κ.λπ.» μου είπε. Ο τρόπος που περπατάμε, όπως και τα ακατάλληλα παπούτσια, αποτελούν τους λόγους που τα πόδια εμφανίζουν προβλήματα. Για να μη σας τα πολυλογώ, ανακάλυψα ότι το κέντρο βάρος του σώματος μετατοπίζεται προς τα δεξιά-πιθανόν από τις βαριές τσάντες που κουβαλώ-γι' αυτό δημιουργούνται σκληρές επιφάνειες σε διαφορετικά σημεία των πελμάτων.

Για να διατηρήσω το αποτέλεσμα, θα χρειαστεί να χρησιμοποιώ καθημερινά μια μαλακτική κρέμα το βράδυ και θα προσέχω τι είδους παπούτσια αγοράζω. Επίσης θα προμηθευτώ τα ειδικά σιλικονούχα πατάκια, ώστε όποτε φοράω τακούνια εκείνα να απορροφούν τους κραδασμούς. Τέλος, θα κυκλοφορώ με πιο ελαφριά τσάντα και θα πω στις φίλες μου να μην περπατούν επί ώρες με τα πάνινα αθλητικά τους και τις αγαπημένες τους μπαλαρίνες, που δεν στηρίζουν το πόδι στη φτέρνα και την καμάρα. Εξάλλου, ποιος δεν θέλει να έχει… happy feet;

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ (ολοκληρώθηκε): Στείλτε e-mail στο elle@pegasus.gr για να κερδίσετε 5 δωρεάν επισκέψεις για θεραπεία-περιποίηση προβληματικών κάτω άκρων από ποδίατρο-ποδολόγο (κωδικός: θεραπεία) και 2 δωρεάν πεντικιούρ (κωδικός: πεντικιούρ) στο Κέντρο Ποδιού, Σόλωνος 100, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3610100.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: