Μαθήματα αυτοάμυνας για αρχάριους!

Τι θα κάνουμε αν κάποιος προσπαθήσει να χειροδικήσει εναντίον μας; Οι εκπαιδευτές Γιάννης και Μαρί-Κλερ Καλομοίρη από τη σχολή Zen Fighting Club μάς δείχνουν βασικές κινήσεις για να ακινητοποιήσουμε όποιον τολμήσει να μας επιτεθεί!

Elle 06 Φεβ. 13
Μαθήματα αυτοάμυνας για αρχάριους!

«Τις προάλλες κάποιος στο τρένο φώναζε σε μια κυρία: 'Μην έρθω εκεί, θα δεις τι έχεις να πάθεις!'. Ήθελα να γυρίσω να του πω: 'Για έλα λοιπόν, να δούμε!'». Αυτά μου διηγούνταν εκνευρισμένη μια μέρα η φίλη μου η Τεό σχετικά με τα περιστατικά βίας που συναντά καθημερινά στο δρόμο για τη δουλειά της. Και κάπως έτσι ξεκινήσαμε να πάμε σε ένα σεμινάριο αυτοάμυνας γυναικών.

Στο ραντεβού είχαν έρθει πάνω από τριάντα γυναίκες, από νεαρές μέχρι μαμάδες και γιαγιάδες. Η μονοτονία έσπαγε χάρη στην παρουσία ενός ζευγαριού (το αγόρι είχε έρθει για να βοηθήσει την κοπέλα του να μάθει. Εύγε!). Μέσα σε δύο ώρες με τη βοήθεια του εκπαιδευτή και της μαθήτριάς του, είχαμε δει πώς να αντιδρούμε αν μας επιτεθούν!

Κλοτσιές, τραβήγματα από τα μαλλιά, κεφαλοκλείδωμα, χτυπήματα στα αυτιά, το λαιμό, τα νεφρά και τα γεννητικά όργανα ήταν μερικές από τις κινήσεις-ματ που έπρεπε να κάνουμε σε χρόνο dt. Όλα αυτά απαιτούν γρήγορα αντανακλαστικά, κάτι το οποίο βελτιώνεται με τα μαθήματα αυτοάμυνας. Το ίδιο συμβαίνει και με τη φυσική κατάσταση, που σταδιακά γίνεται καλύτερη. Γι' αυτό, εξάλλου, η προπόνηση περιλαμβάνει προθέρμανση (π.χ. τρέξιμο στην αίθουσα).

Όσο για μένα; Χτύπησα δύο φορές από υπερβάλλοντα ζήλο την Τεό, αλλά, όταν οι ασκήσεις δυσκόλεψαν, της είπα: «Βαρέθηκα, πάμε να φύγουμε»…

Τι να θυμάστε:
-Όταν μας επιτίθενται τρέχουμε και ζητάμε βοήθεια.
-Αφήνουμε την τσάντα αν τυχόν την αρπάξουν και δεν βάζουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας.
-Δεν παίρνουμε μέρος σε καβγάδες και δεν προκαλούμε. Η αυτοάμυνα είναι μόνο ένα μέσο για να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας.

Info: Η σχολή Zen Fighting Club παραδίδει κατά διαστήματα σεμινάρια αυτοάμυνας, Γρηγορίου Ε' 23, Νέα Ερυθραία, τηλ.: 210 6206463. 

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: