Ο συγγραφέας Elio D’Anna έρχεται στην Ελλάδα

Μπορείτε να τον γνωρίσετε από κοντά στον ΙΑΝΟ για μία συζήτηση με θέμα «Η Επανάσταση του Ατόμου στον 21ο αιώνα», με αφορμή τα βιβλία του Η Σχολή των Θεών και Η Τεχνολογία του Dreamer, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ελφίλ.

Elle 08 Απρ. 19
Ο συγγραφέας Elio D’Anna έρχεται στην Ελλάδα

Ο Έλιο Ντ’Άννα, ο συγγραφέας του πολύκροτου βιβλίου «Η Σχολή των Θεών» είναι ένας πολυδιάστατος συγγραφέας, μουσικός, παιδαγωγός κι επιχειρηματίας, ιδρυτής και πρόεδρος του Πανεπιστημίου European School of Economics (ESE), με κύριο αντικείμενο έρευνας τις κρυφές κι ανεξερεύνητες δυνάμεις του ανθρώπου, και πώς αυτές μπορούν να ενεργοποιηθούν με απλές, φυσικές διαδικασίες.

Το νέο του βιβλίο «Η Τεχνολογία του Ντρήμερ» πραγματεύεται ακριβώς αυτό.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Ένα κείμενο σύγχρονο και ταυτόχρονα διαχρονικό, που απευθύνεται σε κάθε ηλικία, σε κάθε ειδικότητα, σε κάθε μορφωτικό επίπεδο, σε ένθεους και άθεους, σε οποιαδήποτε κοσμοθεωρία, κάνοντας επίκληση στη θεμελιώδη διάσταση του Ανθρώπου, το Είναι του. Μία είναι η προϋπόθεση για τον αναγνώστη: να είναι πρόθυμος να ερευνήσει τον κόσμο του λίγο βαθύτερα από τα καθημερινά φαινόμενα της ζωής του. Να αναρωτηθεί για την προέλευση και τον προορισμό του, γι’ αυτά που του συμβαίνουν, για τη θέση του στη ζωή, στον κόσμο. Με εφαλτήριο αυτή την αναρώτηση το βιβλίο μπορεί να τον ωθήσει ν’ αναγνωρίσει όλα τα μέσα και τους πόρους που διαθέτει για τη ζωή απ’ τη φύση του. Προφανώς δεν πρόκειται για ‘εύκολο’ εγχείρημα. Ωστόσο, ο συγγραφέας διευκρινίζει πολύ κομψά:
Δεν μπορείς να ‘γίνεις’ κάτι που ήδη είσαι. Διότι κατά τον συγγραφέα κάθε άνθρωπος είναι εξ ορισμού και εκ γενετής:
Πλούσιος
Δημιουργός
Ακέραιος
Αθάνατος
Τέλειος
Τα Πάντα
και (γιατί όχι) Ευτυχισμένος!!!

Κι η δυσκολία τού όλου εγχειρήματος έγκειται στην ευκολία του! Είναι τόσο δύσκολο να επιτευχθεί, ακριβώς λόγω της απλότητάς του, διότι είναι η ίδια η φύση του ανθρώπου, απ’ την οποία όμως έχει τραγικά απομακρυνθεί και ούτε τη βλέπει, ούτε την υποψιάζεται, ούτε την πιστεύει. Κι όμως είναι πιο προσιτή απ’ οτιδήποτε άλλο που τόσο εναγώνια επιδιώκει. Αρκεί να αφεθεί… να νιώσει τη ροή της ζωής μέσα του. Και μετά, αυτήν δεν χρειάζεται να την πιστέψει, αφού θα του έχει γίνει καθημερινή ‘πραγματικότητα’ – η Αληθινή, Αμετάκλητη, Άχρονη Πραγματικότητα!
Κι αυτός πραγματικά και τελεσίδικα Ευτυχισμένος!

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT