Release Athens 2022: 12 ροκ ημέρες

To Release Athens 2022 παίρνει εκδίκηση για όσες συναυλίες δεν πήγαμε τους προηγούμενους μήνες. Στην σκηνή της Πλατείας Νερού ανεβαίνουν από τον Iggy Pop και τον Nick Cave μέχρι τους ανερχόμενους Fontaines και το δικό μας Παιδί Τραύμα. Ραντεβού λοιπόν στην πιο αγαπημένη πλατεία της Αθήνας που μας είχε λείψει.

Elle 07 Ιουν. 22
Release Athens 2022: 12 ροκ ημέρες

Η Πλατεία Νερού θα γίνει και πάλι το πιο hot σημείο συνάντησης για τους λάτρεις της μουσικής, για τις ανάγκες του Release Athens 2022. Το φεστιβάλ απλώνεται σε διάφορες ημερομηνίες μέσα στους δυο πιο καυτούς μήνες του καλοκαιριού, Ιούνιο και Ιούλιο, και ανεβάζει στη σκηνή του μεγάλους σταρ της rock από το παρελθόν και το παρόν, αλλά και ανερχόμενους που έχουν ήδη ξεχωρίσει. Το φεστιβάλ ξεκινά πολύ δυνατά στις 8/6 με Deus, Jesus and Mary Chain και Bauhaus.

Release Athens 2022
Bauhaus
Release Athens 2022
Nick Cave

Στις 15/6, η σκηνή ανήκει στον Nick Cave (3) που εμφανίζεται για ακόμη μια φορά στην Αθήνα. Την ίδια ημέρα, τα κορίτσια όμως θα πιάσουμε πρώτη σειρά για τους Ιρλανδούς Fontaines D.C. (8), μια από τις πιο hot μπάντες αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, που έχουν και έναν πολύ γοητευτικό frontman.

Release Athens 2022
Fontaines D.C.

Τρεις ημέρες μετά, στις 18/6, σκυτάλη παίρνουν οι Parov Stelar και οι ARTBAT, το ντουέτο που ξεκίνησε από την underground χορευτική σκηνή του Κιέβου. Στις 26/6 οι London Grammar και οι Hooverphonic θα τα κάνουν όλα πιο συναισθηματικά. Στις 30/6, οι Pet Shop Boys θα κλείσουν τον μήνα πανηγυρικά με ένα τεράστιο χορευτικό πάρτι. Μαζί τους θα είναι και οι Thievery Corporation.

Release Athens 2022
Iggy Pop

Για πολλούς, η μεγάλη κορύφωση του φεστιβάλ θα έρθει στις 2/7. Εκείνη την ημέρα, όλοι θα υποκλιθούμε στο ροκ, αστείρευτο ταμπεραμέντο του Iggy Pop. Το κοινό εκείνο το βράδυ θα προετοιμάσουν ο Liam Gallagher από τους Oasis, ο οποίος έχει κυκλοφορήσει καινούριο δίσκο. Ωστόσο, μη χάσετε τους τρομερούς Sleaford Mods, το ντουέτο από το Nottingham και ένα από τα πιο αγαπημένα συγκροτήματα του ίδιου του Iggy Pop.

Release Athens 2022
Sleaford Mods

Φυσικά, υπάρχουν και οι λάτρεις του πιο…metalικού ήχου. Για όλους αυτούς το Release Athens έχει κάνει και πάλι το θαύμα του…. Ανάμεσα στους καλεσμένους τους είναι οι Slipknot και Sepultura (23/7), Sabaton (21/7), Judas Priest, (15/7) Rotting Christ (22/6) και Manowar (22/6).

Πέρα από όλα αυτά, στις 25/6, η σκηνή ανήκει στις εγχώρια σκηνή…αποκλειστικά. Στη σκηνή της Πλατείας Νερού θα ανέβουν οι Γιάννης Αγγελάκας & 100°C, Παύλος Παυλίδης & Hotel Alaska και το Παιδί Τραύμα.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ στο releaseathens.gr.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT